Uusikaupunki 400

100-vuotiasta Suomea juhlitaan Uudessakaupungissa

Lähde mukaan juhlistamaan satavuotiasta Suomea. Suomi 100 -juhlavuoteen liittyviä tilaisuuksia on itsenäisyyspäivän tienoilla useita.

Su 3.12. klo 17
Kaupunkini, kotini -valotaideteoksen avajaiset

Sunnuntaina 3.12. klo 17 paljastetaan Uudenkaupungin ensimmäinen valotaideteos Kaupunkini, kotini. Teoksen on suunnitellut taiteilija Timo A. Aalto. Avajaiset sijoittuvat Alisenkadun ja Koulukadun risteykseen. Teos juhlistaa 400-vuotiasta Uuttakaupunkia ja 100-vuotiasta Suomea.
Linkki: Lisätietoja avajaisista

Su 3.12. klo 17
Vuosikymmenten joululaulut -luistelunäytös

UJK:n taitoluistelijoiden joulunäytös juhlistaa itsenäisen Suomen kutakin vuosikymmentä tuttuihin joululauluihin tehdyillä taitoluistelukoreografioilla.
Jäällä esiintyvät kaikki UJK-taitoluistelijat 4-vuotiaista täysi-ikäisiin.
Linkki: Lisätietoja luistelunäytöksestä

Su 3.12. klo 18
Suomalaisen musiikin konsertti Uudenkaupungin kirkossa

Essi Luttinen, mezzosopraano
Tomi Satomaa, urut
Paraisten vokaaliyhtye, joht. Tomi Satomaa
Linkki: Lisätietoja konsertista

Ti 5.12. klo 18-21
Suomi 100 -juhla Uudenkaupungin toisen asteen opiskelijoille

Uudenkaupungin nuorisovaltuusto, lukion ja Novidan oppilaskunnat järjestävät yhteistyössä Suomi 100 -juhlan toisen asteen opiskelijoille Uudenkaupungin Työväentalolla 5.12.2017 klo 18-21. Tervetuloa!
Linkki: Lisätietoja juhlasta

Ti 5.12. klo 18
Suomi 100 -juhlagaala Golfravintolassa

Tarjolla Suomi 100 -hengessä kuuden ruokalajin illallismenu laadukkaista, kotimaisista raaka-aineista.
Linkki: Lisätietoja juhlagaalasta

Ti 5.12. klo 19
Itsenäisyyspäivän aaton konserttitanssiaiset Kalannin urheilutalolla

100 itsenäistä vuotta
100 mieslaulajaa

Ohjelmassa Isänmaallisen mieskuoromusiikin helmiä.
Linkki: Lisätietoja tanssiaisista

Ke 6.12. klo 10
Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Uudenkaupungin kirkossa

Itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksessa ovat laulamassa Pohitullin musiikkiluokat 3 ja 5 opettajiensa Annikka Hallikaisen ja Iiris Anton johdolla. Mukana on myös Andante-orkesteri kanttori Ari Hirvosen johdolla. Jumalanpalveluksen toimittaa kirkkoherra Esa Mierlahti.

Jumalanpalveluksen jälkeen n. klo 11.15 seppeleenlasku sankarihaudalle Vanhalla kirkolla.
Linkki: Lisätietoja jumalanpalveluksesta

Ke 6.12. klo 12
Itsenäisyyspäivän juhla Kulttuurikeskus Crusellissa

Satavuotiasta Suomea juhlitaan Uudessakaupungissa, Kulttuurikeskus Crusellissa perinteikkäässä itsenäisyyspäivän juhlassa keskiviikkona 6.12.2017 klo 12 alkaen.

Juhlaa vietetään Suomi 100 ja Uusikaupunki 400 -juhlavuosien hengessä. Juhlapuheen tulee pitämään Varsinais-Suomen maakuntajohtaja Kari Häkämies ja esiintymään saapuu sopraano Essi Luttinen pianistinsa Petri Haapasalon kanssa.
Linkki: Lisätietoja itsenäisyyspäivän juhlasta
Lapsiperheet