10 syytä osallistua Crusell-viikolle

lyhtyjenyö

Crusell-viikko järjestetään Uudessakaupungissa tänä kesänä jo 36. kertaa. Mutta miksi valita Suomen kesäfestareiden joukosta juuri pienen merenrantakaupungin musiikkiviikko? Listasimme kymmenen erinomaista syytä poiketa konserteissa ja tulla nauttimaan Crusell-viikon ainutlaatuisesta tunnelmasta:

1. Rakkaat naapurit

• Crusell-viikko on kuin se leppoisa mökkinaapuri, jolla on aina sauna lämpimänä ja huurteiset kylmässä. Rakastamme paikallisuutta, mutta otamme avosylin vastaan myös vieraat maailman joka kolkasta. Niinpä päätimme Suomen ja Uudenkaupungin juhlavuosien kunniaksi tuoda kansainvälisen tuulahduksen festivaaleille esittämällä teoksia rakkaista naapurimaistamme. Sätt dig ner och njut!

1. Tunnelma

• Oli kyseessä sitten huilukilpailun alkuerä seurakuntakeskuksessa, perinteistä Mozartia Vanhassa Kirkossa tai rentoa jazz-veivausta Työväentalolla, Crusell-viikolla on ihan omanlaisensa, keveän nautinnollinen tunnelma. Istahda aluksi vaikka takariviin aistimaan ambienssia ja hivuttaudu vähitellen eteenpäin fiilistelemään täysin siemauksin!

1. Musiikki

• Musiikkiviikon pääanti on tietysti… musiikki! Vaikka et ymmärtäisi huilun ja klarinetin eroa tai tunnistaisi konserttilistan taiteilijoiden nimiä, takaamme, että Crusell-viikon esiintyjäkaarti on ehtaa priimaa. Mitä, jos virittäytyisit tunnelmaan vaikka Päivän puhalluksessa aurinkoisella torilla tai maksuttomassa nuorten taitajien konsertissa seurakuntakeskuksessa?

1. Monipuolisuus

• Crusell-viikon ehdottomana etuna on ohjelmiston monipuolisuus. Nautitko rennosta improvisaatiosta, kepeästä lastenmusiikista tai sumuisesta jazz-poljennosta? Meillä on tarjolla näitä kaikkia ja vielä paljon muuta!

1. Ystävät

• Olemme luotettavalta taholta kuulleet, että taiteilijoiden lisäksi myös musiikkiviikon yleisökävijät ovat tutustuneet konserttien kesäisen kepeässä tunnelmassa uusiin ihmisiin. Monelle juuri Crusell-viikko onkin vuosittainen kohtaamispaikka arkikiireiden ahmaistessa leijonanosan vapaa-ajasta muulloin. Tule siis, ja tutustu!

1. Uudenkaupungin kesä

• Auringossa liplattava Kaupunginlahti, kesätuulessa humisevat suuret vaahterat ja hiekkateiden reunustama puutaloalue ovat vain muutamia kesäisen Uudenkaupungin helmistä. Crusell-viikolla merenrantakaupungin ainutlaatuinen tunnelma on käsinkosketeltavissa. Kun pyöräilet keskustan ruutukaava-alueella ja vanhojen talojen avoimista ikkunoista kantautuu huilun keveitä säveliä, olet saavuttanut Uudenkaupungin kesätunnelman ytimen.

1. Lyhtyjen yö

• Yksi koko viikon kohokohdista on hämärtyvässä kesäillassa nautittava piknik-konsertti Lyhtyjen yö. Ensimmäiset viltit Vallinmäelle levitellään jo hyvissä ajoin edellisenä päivänä ja ohjelman alkaessa alue on täpötäynnä, satoi tai paistoi. Onko upeampaa elämystä kuin tanssia ystävien kanssa tähtitaivaan alla, letkeän elävän musiikin tahdissa?

1. Urheilu

• Tiedämme, mitä ajattelette. Eihän urheilu nyt liity millään muotoa puupuhallinmusiikkiin! Vaan Crusell-viikollapa liittyy. Vedä siis lenkkarin nauhat kireälle ja osallistu Crusell-hölkkään tai treenaa swingi hyvissä ajoin kuntoon B.H. Crusell Open -golfkisaa varten. Sitä paitsi, konsertit ovat toinen toistaan hengästyttävämpiä. Eiköhän sekin urheiluksi lasketa.

9. Crusell-naiset

• Hurmaavat teholeidit pitävät huolen festivaalikansan kahvittamisesta torilla koko viikon ajan, uudistavat, talkoilevat ja keksivät joka vuodelle jotain uutta ja innostavaa! Tiesitkö muuten, että supersuosittu Lyhtyjen yö järjestetään nimenomaan Crusell-naisten aloitteesta?

10. Paikallisuus

• Crusell-viikko on paitsi kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettu tapahtuma, myös todellinen paikallinen taidonnäyte ja voimainponnistus. Kokonaisen tapahtumaviikon järjestämiseen kulutetaan tuhansia työtunteja, lukemattomia viestejä ja kilometreittäin jatkojohtoa, jotta kaikki on tip top -kunnossa, kun yleisö istuu nauttimaan konserteista. 36. kertaa järjestettävä musiikkiviikko on ylpeyden aihe ihan koko kaupungille.

Nähdäänhän konserteissa?

Crusell-viikko järjestetään Uudessakaupungissa 22.-29.7.2017.

Lapsiperheet
Ikäihmiset