Nopea ja vaivaton Pyydä apua! -nappi nyt myös uusikaupunkilaisten lapsiperheiden käytössä

Pyydä apua! -nappi on lapsiperheille suunnattu matalan kynnyksen sähköinen palvelukanava. Se on kunnan verkkopalvelussa oleva nappi, jota painamalla kuka tahansa voi pyytää apua tai palvelua, jättää yhteydenottopyynnön tai kysyä jotain. Pyydä apua! -nappi on otettu nyt käyttöön myös Uudessakapungissa ja se löytyy osoitteesta www.uusikaupunki.fi/pyydaapua.

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA

Uimahallilla paljon erilaista toimintaa hiihtolomaviikolla 19.2. - 25.2.

Koko viikon uimahallissa aarteen etsintää sekä lapsille luvassa yllätyksiä.

Maanantai

Uimahallissa radat 4-6 lasten käytössä 10.00-14.00

Santtion palvelukeskuksen katusuunnitelmaluonnokset nähtävillä

Merimetsopolun ja kevyen liikenteen väylän välillä Merimetsopolku - Kaakkuripolku katusuunnitelmaluonnokset sekä Hiuntien ja Santtiontien liittymän parantamissuunnitelmaluonnos ovat nähtävillä

Santtioon Merimetsopolulle, rakennettiin viime vuonna palvelukortteli, jossa avautui heinäkuussa uusi päiväkoti ja myöhemmin vuoden lopulla palvelutalo sekä K-kauppa.
Alueen liikennejärjestelyt tulevat myös muuttumaan ja katusuunnitelmaluonnokset ovat nyt nähtävillä.

Merellisiä maisemia Crusellin näyttelyssä

Crusellin alakerran Liljelund-hallin näyttelytilassa avautui 12.2.2018 raumalaisen taiteilija Pentti Peuran taidenäyttely. Meri- ja saaristoaiheisessa näyttelyssä on esillä kaikkiaan yli 50 maalausta. Pentti Peura maalaa nykyään pääasiassa akryylitekniikalla. Uudenkaupungin näyttelyn aiheet koostuvat pääasiassa rannikko- ja merimaisemista, erityisesti Lyökin pohjoissaaristo on taiteilijalle tuttu.

Näyttely on esillä 15.3.2018 saakka ti-pe 10-17 ja su 12-16.

Ystävänpäivää Puustista

Ystävänpäiväkortteja Puustista
Aktivointikeskus Puustista löytyy ystävänpäivän lahjaideoita ja myytävänä on työpajan tekemiä ystävänpäiväkortteja. Ystävänpäivänä 14.2. kierrätyskeskuksesta voi löytyä yllätys sinulle. Puusti toimii osoitteessa Liljalaaksonkatu 10 (vanha nuokkari tai Kasvin talo). Ovi on auki ma 9-16, ti-to 9-15 ja pe 9-13. Tule tutustumaan!

Rantamäen ranta-asemakaavaehdotus nähtävillä

Rantamäen ranta-asemakaavaehdotus pidetään nähtävillä  8.2. - 12.3.2018 välisen ajan.

Kaava-alue sijaitsee noin 19 kilometrin päässä Uudenkaupungin keskustasta, Pyhämaan Kuivaraumassa Kuljun rannalla.
Kaavoitettava alue muodostuu kiinteistön Rantamäki alueesta.

Tiesuunnitelma Kalanti-Kodjalan jalankulku-pyörätiestä on nähtävillä

Tiesuunnitelma Kalanti-Kodjala välille rakennettavasta jalankulku- ja pyörätiestä pidetään nähtävillä 8.2. - 12.3.2018

Varsinais-suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) on lähettänyt Uudenkaupungin kaupungille maantielain 27 § mukaista käsittelyä varten tiesuunnitelman Kt 43 Uusikaupunki – Laitila jalankulku- ja pyöräilyväylä, Uusikaupunki ja Laitila.

Varo jäällä liikkuessasi sulavesipaikkoja

Liiku jäällä varoen, tutustu sulavesipaikkoihin

Talvi saapui viimein tännekin ja kauniit, aurinkoiset talvipäivät houkuttelevat ihmisiä myös liikkumaan jäälle. Jäällä liikuttaessa on syytä tietää hyvänä jäätalvenakin usein sulana pysyvät alueet. Avoimia laivaväyliä kannattaa myös varoa, sillä ne saattavat heikentää jäätä vielä kaukanakin väylästä.
Jäällä on siis syytä muistaa liikkua varoen ja pitää myös ne naskalit varmuuden vuoksi kaulassaan.
Vastuu jäällä liikkumisesta on aina jokaisella itsellään.

Uusi mobiiliopaste Suomen sisällissodan tapahtumapaikoista Uudessakaupungissa.

Uudenkaupungin museo tuo pienoisnäyttelyssä ja uudella mobiiliopasteella esille sitä, mitä sata vuotta sitten kaupungissa tapahtui.