Uudenkaupungin Taiteiden yössä viihdytään yhdessä

Alisenkadun kävelykatutestin osuudella on esiintymislava, jossa yleisölle tarjoillaan mm. musiikkia, improteatteria, monologeja ja sketsejä. Lavalle kipuavat mm. Uudenkaupungin teatterin improryhmä Tyhjä tuoli ja velikullat Nummela ja Kylander. Musiikkia esittävät mm. Leena Kallonen sekä Granger Simmons. Kävelykadulla on myös kädentaitajien pop-up myyntikojuja sekä vaihtotori. Vaihtotorilla raha ei vaihda omistaja, vaan voit esim. jättää pöydälle tavaran tai tuotteen, joka itsellesi on hyödytön ja napata mukaasi jotain kiinnostavaa.

Wahlbergin museotalon kesäaika jatkuu 26.8. saakka

Museon makuuhuone
Wahlbergin museotalon kesäaika jatkuu 26.8. saakka. Yliselläkadussa sijaitsevassa entisessä tupakkatehtailijan talossa voi tänä kesänä tutustua suosittuun Kartsalla-näyttelyyn.
Wahlbergin museotalo on avoinna 26.8. saakka ma-pe 10-17 ja la-su 12-15. 28.8. alkaen museo on avoinna ti-pe 12-15.

Uusi ympäristövideo 3/2018 Ollaan ihmisiksi- sarjaan on ilmestynyt

Ollaan ihmisiksi - matkailu
Matkailun ympäristö- ja ilmastonmuutosvaikutuksissa on suuria eroja. Alikehittyneihin maihin perustetuissa kansainvälisissä matkailukohteissa suuri turistivyöry saattaa pilata vesistöjä, roskaantuminen lisääntyy ja paikallinen kulttuuri jää turismiteollisuuden jalkoihin. Lisäksi lentomatka kaukaisiin kohteisiin syö energiaa eli lisää ilmastotaakkaa.

Vesijohtovuoto Vanttipolulla 3.8.2018

Uudenkaupungin Vanttipolulla on havaittu vesijohtovuoto iltapäivällä perjantaina 3.8.2018.

Vuodon korjaus aloitetaan välittömästi ja vuodon korjauksen vuoksi vedenjakelu joudutaan katkaisemaan osalta Vanttipolun ja Uikkupolun kiinteistöjä.

Tässä vielä toimintaohjeita vuodon korjauksen jälkeiseen aikaan

Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä.

Päivitys 3.8.2018 klo 16.30

Kierrätyspäivä

Aktivointikeskus Puusti/ Kierrätyskeskus
Lauantaina 1.9. klo 9-14 vietetään Kierrätyskeskuksessa Kierrätyspäivää, jolloin normaali toiminnan lisäksi on pihakirppis. Kaikki halukkaat voivat tulla myymään tavaroitaan piha-alueelle maksutta. Kierrätyskeskukseen voi tuoda tavaraa ja tehdä löytöjä kotiin viemisiksi.
Kierrätyskeskus toimii Aktivointikeskus Puustin yhteydessä osoitteessa Liljalaaksonkatu 10.
Lisätietoja kierrätyskeskuksen henkilökunnalta 044-0515694/Anu tai 044-5885696/Erja

Demokatu muuttaa väliaikaisesti keskustan liikennejärjestelyjä

Alinenkatu väliltä Sepänkatu ja Koulukatu tullaan sulkemaan muutamaksi viikoksi moottoriajoneuvojen läpiajoliikenteeltä ja se muuttuu väliaikaisesti kävelykaduksi. Kyseisen tieosuuden alkupäässä olevat invaparkit tulevat säilymään ja huoltoajo sallitaan. Niin ikään pihaanajo Apteekinkulman kiinteistöihin Alisenkadun puolelta on mahdollista.  Jotta poistuminen piha-alueelta ja invapysäköintipaikoilta onnistuu, ko. tieosuus on tapahtuman ajan kaksisuuntainen. Muistetaan varovaisuus risteysalueella!

Vesikatkos Hakulintien ja Ajurinkujan alueella 3.7.2018 on ohi

Tiedote päivitetty 3.7.2018 klo 17.30

Korjaustyöt on saatu päätökseen klo 17.30.

_________

Hakulintien ja Ajurinkujan alueella on vesi jouduttu katkaisemaan 3.7.2018 klo 14.40 putkirikon vuoksi.

Korjaustyöt ovat käynnissä ja työn valmistumisaika ei ole vielä tiedossa.

Alueen asukkailla on mahdollisuus hakea vettä astioihin lähimmästä vesipostista, jotka löydät kartalta.

Vesihuoltotyöntekijä

Uudenkaupungin Vesi hakee vesihuoltotyöntekijää yhdeksän kuukauden mittaiseen määräaikaiseen työsuhteeseen.

Tarjoamme mahdollisuuden työskennellä yhteiskunnallisesti tärkeän asian parissa. Työ on itsenäistä, vastuullista ja monipuolista. Työtehtävässäsi vastaat vedenkäsittelylaitoksen toiminnasta, ohjaat prosessia ja teet laboratoriokokeita vedestä. Myös pienet laitteistohuollot kuuluvat työnkuvaan. Työtä tehdään kahdessa vuorossa (klo 6-14 ja klo 14-22) työvuorolistan mukaisesti vuoden kaikkina päivinä. Toisinaan työvuorot voivat venyä vedenkäytön mukaan.

Kesämuseotkin avautuivat

Uudenkaupungin kaupungin hallinnoimat kesämuseotkin ovat nyt avautuneet. Wahlbergin museotalon lisäksi Merimiehenkoti- ja Luotsimuseo avasivat ovensa juhannuksen jälkeisenä maanantaina.

Uudenkaupungin Vallimäellä sijaitseva keltainen luotsitupa tutustuttaa kävijät luotsin ammattiin, eli esimerkiksi laivojen luotsaamiseen, meriväylien hoitamiseen, merimerkkien valmistamiseen ja kunnostukseen. Luotsituvassa on esillä luotsien työhön liittyviä esineitä, valokuvia, karttoja ja asiakirjoja.