Vastuullinen jätehuolto, kierrätys ja luonnonvarojen säästäminen Vakka-opiston luentoaiheena

Ke 16.1.2019 18:00 - 19:30

Jokainen voi omalla kohdallaan vaikuttaa positiivisesti ilmastoasioihin ja pitää huolta ympäristöstään huolehtimalla arkisesta jätteen lajittelusta.
Vastuullinen jätehuolto, kierrätys ja luonnonvarojen säästäminen ovat aiheena Vakka-opiston luennolla keskiviikkona 16.1.
Uudessakaupungissa jätehuollon neuvonnasta vastaa Munaistenmetsän kaatopaikalla materiaalinkäsittelykeskusta pyörittävä Lassila & Tikanoja Oyj. Illan asiantuntijoina ovat L&T:n ympäristöhuollon asiantuntija Eeva Lammi ja materiaalikäsittelykeskuksen tuotantopäällikkö Niina Mäkinen.
Mitä kelpaa muovin kierrätykseen, miksi paristot pitää teipata ja mitä tehdään ruokajätteelle? Kuka neuvoo Uudessakaupungissa jätteistä? Luennon lisäksi keskustelua ja neuvoja jätteen lajittelusta.
Tilaisuus alkaa klo 18 alkaen Viikaisten koulun auditoriossa, Viikaistenkatu 3, ja sinne on vapaa pääsy.
Ympäristöteemat ovat kevään aikana esillä kaikkiaan kolmella Vakka-opiston luennolla Uudessakaupungissa ja yhdellä Laitilassa. Helmikuussa 7.2. aiheena on kuntien jätevesien käsittely ympäristön näkökulmasta, asiantuntijana vesihuoltopäällikkö Kim Westerholm. Vastuullinen kuluttaminen on aiheena Laitilassa 14.2. ja Uudessakaupungissa 21.3. Siitä kertoo Valonian erikoissuunnittelija Jaana Itälä-Laine.

Tapahtumapaikka:

Viikaisten koulun auditorio, Viikaistenkatu 3