Uudenkaupunkin Museo
Museo

Sisällissota Uudessakaupungissa - pienoisnäyttely ja mobiiliopaste

Ke 31.1.2018 12:00 - Pe 6.4.2018 15:00

31.1.2018 tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun viimeisetkin Uudessakaupungissa majailleet venäläiset sotilaat karkotettiin kaupungista. Seuraavat viikot ja kuukaudet olivat Uudessakaupungissakin epäjärjestyksen aikaa.

Miten sisällissodan aika näkyi Uudessakaupungissa? Uudenkaupungin museo on tehnyt pienoisnäyttelyn aiheesta. Museokävijä voi itse seurata diginäytöllä esitettävää katsausta sodan vaiheista kaupungissa. Esillä on myös joitakin esineitä, asiakirjoja, valokuvia ja mm. aikakauden rahoja, joista osa on väärennettyjä. Kävijä voi myös kuunnella tai lukea aikalaisten kertomuksia sisällissodasta.

Pienoisnäyttely on avoinna Wahlbergin museotalossa 6.4.2018 saakka ti-pe 12-15.
Lisäksi näyttelyyn on mahdollista tutustua 1.3. klo 18 järjestettävän Museoillan yhteydessä. Museoiltaan voi tulla myös kertomaan oman suvun muistoja sisällissodasta. Museoiltaan toivotaan ilmoittautumisia (044 351 5447 tai museo@uusikaupunki.fi).

Näyttelyn yhteydessä museo julkaisee myös mobiiliopastereitin, joka esittelee sisällissodan tapahtumapaikkoja Uudessakaupungissa. Karttapohjaiseen mobiilioppaaseen on kerätty tietoa ja kuvia, joiden avulla sisällissodan tapahtumapaikkoihin voi tutustua paikan päällä tai vaikka kotoa käsin.

Mobiilioppaaseen pääsee verkkosivun www.tarinasoitin.fi/uusikaupunki1918 kautta. Oppaan käyttäminen ei vaadi erillistä sovellusta tai rekisteröitymistä.

Museon pääsymaksu aikuiset 5€ / Museokortti käy maksuvälineenä.

Tapahtumapaikka:
Käyntiosoite: