Suomi

Samalla viivalla - tapahtuma pääkirjastolla

Ti 10.4.2018 10:00 - 16:00
Uudenkaupungin kirjastossa ti 10.4. klo 10–16 esteettömyyteen ja saavutettavuuteen keskittyvä tapahtuma, jossa pääset eläytymään vanhuksen ja vammaisen arkeen ja tutustumaan heille suunnattuihin palveluihin.

klo 10–15 AgeMan-ikäpuvun avulla voit kokeilla, miten ikääntyminen vaikuttaa toimintakykyyn. Puku päällä askel ei olekaan kevyt eikä lehden sivujen kääntäminen tai kännykän käyttäminen käy helposti.

klo 12–16 Uudenkaupungin vanhuspalvelujen edustajat ovat paikalla kertomassa toiminnastaan. Esittelyssä on myös apuvälineitä ja tietoa niiden saatavuudesta sekä asuntojen muutostöistä.

klo 13 Heidi Tuurala kertoo avustajakissastaan Roopesta ja heidän yhteisestä taipaleestaan. Kuinka Heidi keksi kouluttaa Roopesta avustajan, ja miten Roope nyt palauttaa Heidille kaiken pienenä saamansa avun.

klo 14.45 Hannu Renfors Vakka-Suomen Invalideista puhuu esteettömyydestä liikuntavammaisen kannalta.

klo 15 Kokemuskouluttaja ja opaskoirankäyttäjä Taru Luukkala puhuu saavutettavuudesta ja esteettömyydestä näkövammaisen kannalta. Mitä on arki näkövammaisena ja miten kanssaihmisenä voisit kohdata näkövammaisen? Millaisia ovat saavutettavat palvelut, verkkosivut ja julkaisut näkövammaisen kannalta? Mitä muita haasteita näkövamma aiheuttaa? Tule keskustelemaan ja kysymään!

klo 15–16 Uudenkaupungin vammaispalvelut paikalla vastaamassa kysymyksiin erityisesti apuvälineistä ja vammaispalvelulain mukaisista asunnon muutostöistä kotona asumisen tukena.

Päivän aikana paikalla on myös Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry, joka on tapahtumassa kertomassa toiminnastaan ja palveluistaan. Tule kokeilemaan haittalaseilla, miltä maailma näyttää heikkonäköisen silmin, ja rohkeimmat voivat kulkea valkoisen kepin avulla silmät peitettynä. Esillä on näkövammaisten lukemisen apuvälineitä, ja paikalla on myös pari opaskoirankäyttäjää sekä heidän arjen apurinsa opaskoirat.

Lisäksi toimintaansa esittelevät Vakka-Suomen Invalidit, Uudenkaupungin vammaisneuvosto ja kirjaston Celia-palvelut lukemisesteisille.

Tule kertomaan meille miten kirjastossamme voisi kehittää saavutettavuutta ja esteettömyyttä!
Kahvia, teetä ja pientä purtavaa tarjolla.
Tervetuloa!
 
Tapahtumapaikka: 
Käyntiosoite: 
Alinenkatu 34, 23500 Uusikaupunki
Tapahtuma liittyy osioon: 

Lisätietoja tapahtumasta:

Puh. 050 420 5378