Perhevalmennus

Varsinais-Suomen hyvinvointialue huolehtii 1.1.2023 alkaen alueen asukkaiden sosiaali- ja terveyspalveluista. Oikeat ja ajankohtaiset tiedot neuvolapalveluista löydät hyvinvointialueen sivuilta.
Uudenkaupungin kaupunki ei vastaa tällä sivustolla olevien tietojen oikeellisuudesta.
Perhevalmennuksen tavoitteena on tukea vanhempia antoisassa ja haastavassa hoito- ja kasvatustehtävässä. Perhevalmennus vahvistaa tietoja ja taitoja, jotta arki kotona sujuisi vauvan kanssa hyvin.
Perhevalmennuksessa saa tietoa raskaudenaikaisista muutoksista, synnytyksestä ja imetyksestä. Lisäksi käydään läpi vauvan hoitoa ja varhaisen vuorovaikutuksen toteutumista arjessa.
Perhevalmennusaikataulu ja tarkemmat tiedot sisällöstä ja paikasta annetaan äitiysneuvolassa.
Valitse ilmoittautumisen yhteydessä Palvelu: Ryhmävalmennus ja Toimipaikka: Uudenkaupungin neuvola. Perhevalmennuksen alkamisajankohta on aina klo 16.30, vaikka sähköisessä ajanvarauksessa on myöhäisempiä aikoja. Tarkemman ohjelman perhevalmennuksesta saat äitiysneuvolasta.
Voit tutustua perhevalmennukseen sisältöön myös alla olevien linkkien kautta. Lisäksi TYKS tarjoaa synnytyksen etävalmennusta https://www.vsshp.fi/fi/toimipaikat/tyks/to7/synnytyksen-hoito/Sivut/Syn...
Neuvolan perhevalmennuksen osana on esikoista odottavan perheen tapaaminen neuvolan perhetyöntekijän kanssa. Perhetyöntekijä sopii henkilökohtaisesti raskaana olevan kanssa tapaamisajan loppuraskaudessa.
Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.
Pandemian vuoksi tutustumiskäyntejä synnytyssairaalaan ei ole.
Voi tutustua uuteen TYKS Majakkasairaalaan osoitteessa https://www.vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/t3/Sivut/default.aspx. Instagramissa @tyksnaistenklinikka on kohokohdissa kattava esittely naistenklinikan tiloista Majakkasairaalassa.
TERVETULOA SÄHKÖISEEN PERHEVALMENNUKSEEN!
RASKAUS- JA IMETYSAJAN RAVITSEMUS
Imettävän äidin ruokavalio
https://neuvokasperhe.fi/imettavan-aidin-ruokavalioLIIKUNTA PERHEEN HYVINVOINNIN EDISTÄJÄNÄ - KUINKA ALUSTAN LANTIONPOHJAN TULEVAAN?
https://www.terveyskyla.fi/naistalo/raskaus-ja-synnytys/synnytyksest%C3%A4-toipuminenSuositellaan tutustumaan seuraaviin osioihin:
- Synnytyksen jälkeen
- Toipuminen synnytyksestä
- Kuntoutuminen raskauden ja synnytyksen jälkeen
- Mieliala synnytyksen jälkeen
- Parisuhde ja seksuaalisuus synnytyksen jälkeen
Lisää tietoa lantionpohjanlihaksiston kuntouttamisesta löytyy Kuntoutumistalon kautta: https://www.terveyskyla.fi/kuntoutumistalo/kuntoutujalle/lantionpohjan-ongelmat/opas-synnytyksest%C3%A4-kuntoutumiseen
IHANA, KAMALA SYNNYTYS HYVILLÄ MIELIN SYNNYTTÄMÄÄN
https://www.terveyskyla.fi/naistalo/raskaus-ja-synnytys/synnytysSuositellaan tutustumaan seuraaviin osioihin:
- Synnytyksen spontaani käynnistyminen
- Lapsivedenmeno
- Synnytykseen valmistautuminen ja synnytys
- Synnytyskivun hoito
Synnytyssairaalan virtuaaliesittely:
http://360.vsshp.fi/tykssynnytysosasto/
HELLI, HOIVAA JA RUOKI LASTASI - VAUVAN HOITO JA IMETYS
Vauvan perushoito
https://www.terveyskyla.fi/naistalo/raskaus-ja-synnytys/vastasyntynyt/vauvan-perushoitoSuositellaan tutustumaan kaikkiin videoihin
Imetys
https://www.terveyskyla.fi/naistalo/raskaus-ja-synnytys/imetysSuositellaan tutustumaan seuraaviin osioihin:
- Imetyksen hyötyjä
- Imetyksen käynnistyminen
- Imuote ja imetysasennot
- Imetys ja kipu
- Mistä tiedän, että maito riittää?
MUITA TÄRKEITÄ TEEMOJA
Odottavan äidin suunterveys
https://www.hammaslaakariliitto.fi/fi/suunterveys/suunterveys-eri-ikakausina/raskaus-ja-suunterveys/odottavan-aidin-suunterveys#.XpWlEfgzaUkIsän/puolison rooli
https://www.terveyskyla.fi/naistalo/raskaus-ja-synnytys/is%C3%A4n-puolison-rooliSuositellaan tutustumaan kaikkiin osioihin.
Mikäli kaipaatte lisätietoa jostakin teemasta tai jokin asia tulevassa synnytyksessä askarruttaa teitä, älkää epäröikö kääntyä neuvolan perhetyöntekijämme Annen tai oman terveydenhoitajanne puoleen.
Iloista odotusaikaa koko perheellenne!
https://forms.gle/sriYS5p821HrG4yZ8