Suomi
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Sosiaali- ja terveyspalvelut

Vammaispalvelut

Tervetuloa vammaispalveluiden sivuille!


Toiminta-ajatuksemme:

Vammaispalveluiden tehtävänä on asiakaslähtöisesti järjestää riittävät ja kohtuulliset palvelut ja tukitoimet pitkäaikaissairaille ja vammaisille henkilöille.

Toimintaamme ohjaavat arvot pohjautuvat kaupungin strategian mukaisiin arvoihin; yhteisöllisyys, tavoitteellisuus, rohkeus ja luottamus. Vammaispalveluiden yhteiset arvot ovat aktiivinen vuorovaikutus ja yhteistyö, laatutyöskentely ja tyytyväinen asiakas, ammattitaito ja avoimuus sekä rehellinen, arvostava vastavuoroisuus.

Toimintaperiaatteemme ovat: 

Asiakkaan mahdollisuuksien ja osallistumisen edistäminen (asiakaslähtöisyys)
Moniammatillisuus
Oikeat palvelut oikea-aikaisesti
Toiminnan avoimuus
Luotettavuus

 

Henkilökohtaisen avun palvelusetelituottajien haku

Uudenkaupungin sosiaalilautakunta on päättänyt ottaa käyttöön palvelusetelin vammaispalvelun henkilökohtaisen avun ostopalveluissa 1.4.2018 lukien. Palveluseteli on yksi henkilökohtaisen avun järjestämistapa. Palvelusetelillä asiakas hankkii avun valitsemaltaan, kunnan hyväksymältä yksityiseltä palveluntuottajalta. Palvelussa noudatetaan sosiaalilautakunnan hyväksymää sääntökirjaa.
 
Palvelusetelituottajaksi on jatkuva haku ympäri vuoden. Hakemuslomake ja henkilökohtaisen avun sääntökirja löytyvät alla olevasta linkistä ja tämän sivun oikealta palstalta. Kaikki palvelusetelin sääntökirjan edellytyksiin sitoutuvat sekä pyydetyt kriteerit täyttävät palveluntuottajat hyväksytään palvelusetelituottajaksi ja ilmoitetaan kaupungin ylläpitämällä listalla.
 
Lisätietoja antavat vammaispalveluohjaaja Anne Mattila, puh.  050 5672267 ja sosiaaliohjaaja Suvi Laurila, puh. 044 085 2050.

Sääntökirja
Hakemuslomake

 
Uudenkaupungin vammaispalvelujen asiakaspalvelu toimii toistaiseksi lähes normaalisti koronavirusepidemian aikana.  Ensisijaisesti työntekijät ottavat asiakkaisiin yhteyttä puhelimitse. Tarvittaessa tapaamiset hoidetaan edelleen asiakasvastaanotolla tai kotikäynteinä noudattaen koronavirukseen liittyvää ohjeistusta kättelyn ja lähikontaktien välttämisestä.  Riskiryhmään kuuluvien asiakkaiden tapaamisissa arvioidaan käsiteltävän asian kiireellisyys tai mahdollisuus asian hoitamiseen puhelimitse. Kiireettömät tapaamiset siirretään myöhempään ajankohtaan. Tapaamiset toimistolla ajanvarauksella.

Pajalan toimintakeskus on kiinni 3.8. asti.
Palvelutalo Merililjakodissa vierailukielto.

Yhteystiedot

Asiantuntijatyöryhmä

Sosiaalityön johtaja
Marika Lehtinen
puh. 040 486 0935

Virastotalo Mörne
Välskärintie 2
23500 Uusikaupunki

Vammaispalvelutoimisto
Välskärintie 2 C
23500 Uusikaupunki
työntekijöiden puhelinaika ma - pe klo 11 - 11.30

Vammaispalveluohjaaja
Anne Mattila
puh. 050 567 2267

Sosiaaliohjaaja
Suvi Laurila
puh. 044 085 2050

Pajalan Toimintakeskus
Pajatie 2
23500 Uusikaupunki

Palveluyksikön esimies, Pajala
Mari Mattila
puh. 050 375 5621

Palvelutalo Merililjakoti
Liljalaaksonkatu 16
23500 Uusikaupunki

Palveluyksikön esimies, Merililjakoti
puh. 040 753 9009

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@uusikaupunki.fi