Sosiaali- ja terveyspalvelut
Sosiaali- ja terveyspalvelut

Kotikuntoutus- ja arviointiyksikkö KotiKuunari

Arviointi- ja kotikuntoutusyksikkö KotiKuunari on Ikäihmisten palveluiden yksikkö, joka tarjoaa asiakkaan tarpeista lähteviä lyhytaikaisia kuntoutus- ja arviointijaksoja pääsääntöisesti ikääntyville uusikaupunkilaisille silloin, kun selviytyminen kotona ei itsenäisesti ja turvallisesti enää jostain syystä suju.

KotiKuunariin voi ottaa yhteyttä, mikäli ikääntynyt on kuntoutus- ja arviointijakson tarpeessa, esim. ollut juuri leikkauksessa tai kotona itsenäisesti selviytyminen on käynyt haastavaksi toimintakyvyn heikentymisen vuoksi.

Avun tarve voi olla esim.
          - päivittäisissä toiminnoissa selviytymisessä
          - hygienianhoidossa
          - lääkityksestä huolehtimisessa
          - haavanhoidossa
          - ravitsemuksen toteutumisessa

KotiKuunarin kuntoutusjaksot ovat ajallisesti rajattuja arviointi- ja kuntoutustapahtumia asiakkaan kotona, hänen luonnollisessa toimintaympäristössään. Kotona tapahtuvalla arvioinnilla ja kuntoutuksella vahvistetaan asiakkaan osallisuutta ja luottamusta omaan kykyynsä toimia. Näkökulma on toimintakyvyssä, ei sairauksissa. Asiakkaalla tulee olla myös edellytykset ja sitoutumishalukkuus kuntoutumiseen.

Moniammatilliseen tiimiimme kuuluu sairaanhoitajia, lähi-/perushoitajia, fysioterapeutti, geronomi ja lääkäri. Tiimi arvioi hoidon, kuntoutuksen ja mahdollisten tukipalveluiden tarvetta asiakkaan kotona tai asiakkaan kotiutustilanteessa osastolta. Arvioinnin jälkeen kuntoutumiselle laaditaan yksilöllinen suunnitelma, tavoitteet sekä arvioidaan kuntoutumisjakson pituus.

Kuntoutumisjaksopäivä on asiakkaalle maksullista, 20 €/päivä. Maksu ei kerrytä maksukattoa.
Arviointikäynti on maksuton.

Yksikkö toimii vuoden jokaisena päivänä klo 7-20.
 
Yhteydenotot puhelimitse numeroon 050 595 0206