Uudenkaupunkin Museo
Museo

Mobiiliopasteet

Seinätön museo – Uudenkaupungin museo mobiilisti, neljä julkaistua mobiiliopastetta

Uudenkaupungin museo on julkaissut neljä mobiiliopastusreittiä, jotka toimivat kaikenlaisilla älylaitteilla – kännykällä, tabletilla tai pöytätietokoneellakin.

Uusin reiteistä esittelee sisällissodan tapahtumapaikkoja Uudessakaupungissa. Toinen reiteistä esittelee Uudenkaupungin julkiset muistomerkit ja veistokset. Kolmas reitti Museo kännykässä on suunnattu etenkin uusikaupunkilaisille koululaisille ja neljäs Seinätön museo -opaste perustuu museon Wähälasten Uusikaupunki –julkaisuun, ja siihen on koottu kirjassa esiintyviä kohteita Uudenkaupungin keskustasta, kuten tori, Kalaranta ja Myllymäki.

Mobiilioppaan käyttö on ilmaista ja se toimii älypuhelimella, tabletilla tai myös tietokoneella. Sen käyttöä varten ei tarvitse ladata erillistä sovellusta, vaan siihen pääsee normaalisti nettiselaimen kautta.  Näet kaikki Uudenkaupungin museon mobiiliopasteet osoitteessa:

Ykisittäisiin reitteihin pääset omista linkeistä tai reittikuvauksen vieressä olevan QR-koodin avulla.
logokuva

Uusikaupunki 1918

Sisällissodan tapahtumapaikkoja ja tapahtumia Uudessakaupungissa.

Uusin mobiilopas esittelee vuoden 1917-1918 tapahtumapaikkoja Uudessakaupungissa. Kaikkiaan 11 kohteen avulla voi tutkia, mitä Uudessakaupungissa tapahtui noina epävarmuuden ja epäjärjestyksen aikoina. Kohteiden otsikossa oleva järjestysnumero antaa mahdollisuuden tutustua paikkoihin tavallaan aikajärjestyksessä, mutta niitä voi toki tutkia missä järjestyksessä vain.

Pääset Uusikaupunki 1918 -mobiiliopasteeseen tästä linkistä.

Uudenkaupungin muistomerkit

Uudenkaupungin muistomerkit, ulkoveistokset ja muistolaatat ja niiden taustat  mobiilisti

Uudenkaupungin museo on tuottanut niin kaupunkilaisia kuin matkailijoitakin varten mobiilisivuston Uudenkaupungin keskusta-alueen patsaista, veistoksista muistomerkeistä ja muistolaatoista sekä niiden taustoista. Kaupunkilainen tai matkailija voi mobiililaitteellaan saada lisätietoa matkan varrelle osuvasta muistomerkistä tai suunnitella kävely- tai pyöräilyreittejä näiden muistomerkkien tutkimiseksi. Uudenkaupungin museon ensimmäinen Seinätön museo –mobiiliopaste sisältää viitisenkymmentä kohdetta. Mukana ovat mm. venäläinen hautausmaa, kullantekijöiden muistokivi, pääministeri A. K. Cajanderin muistolaatta, Jussi Vikaisen tekemä Kalastajanaisen suru –sankaripatsas jne.

Mene Uudenkaupungin muistomerkit -sovellukseen tästä.
qr-koodi

Wähälasten Uusikaupunki

Uusin mobiiliopasteista perustuu museon Wähälasten Uusikaupunki –julkaisuun, ja siihen on koottu kirjassa esiintyviä kohteita Uudenkaupungin keskustasta, kuten tori, Kalaranta ja Myllymäki. Koululaisryhmät, ja tietysti kaikki muutkin käyttäjät, voivat mobiiliopasteen avulla tutustua Uudenkaupungin historiaan joko omassa luokassa tai kotona, tai vaikkapa reippaillen kaupungilla kohteesta toiseen. Mobiiliopasteeseen on koottu myös erilaisia kysymyksiä ko. kohteista, joihin vastaamalla voi pistää pystyyn vaikkapa tietokilpailun! Pääset oppaaseen tästä.

#museokännykässä -mobiilisovellus

Tämä opaste on suunnattu etenkin koululaisille. Opaste vie kohteisiin, jotka jotenkin liittyvät uusikaupunkilaisten nuorten ja lasten maailmaan. Sovelluksen avulla on mahdollista tutkiskella, mitä esimerkiksi Leijonapuiston paikalla oli ennen tai milloin rakennettiin jäähalli, Pohitullin koulu jne. Pääset Museokännykässä -sovellukseen tästä.
qr-koodi