Asuminen ja ympäristö

Matonpesupaikat

Matonpesupaikka Pyhämaan Vitrillä
Mattojen pesu on kesäaikaan mahdollista Uudenkaupungin alueella seuraavissa paikoissa:
(Paikan nimestä aukeaa karttalinkki)
  • Haimio, Haimiontie (järvessä, kyläyhdistyksen ylläpitämä: kuivatustelineet, puucee, lähistöllä uintimahdollisuus)
  • Janhuan Paattipolku, Paattipolku (kuivanmaanpaikka: mattomankeli ja kuivatustelineet)
  • Lokalahti, Erkontie (kuivanmaanpaikka: mattomankeli ja kuivatustelineet)
  • Pappilan pelto, Kalanti, Halikontie (kuivanmaanpaikka: mattomankeli ja kuivatustelineet)
  • Pyhämaa, Pyhämaanranta 37 (kuivanmaanpaikka: mattomankeli ja kuivatustelineet, sijainti lähellä uimarantaa, jossa käymälä sekä grillikatos)
  • Vintri, Lyökintie 726 (kuivanmaanpaikka: mattomankeli ja kuivatustelineet, sijainti lähellä uimarantaa, jossa käymälä, grillikatos ja grillikota)

Uudenkaupungin keskusta-alueen matonpesupaikka siirrettiin viime vuonna Salcompin pellolta Janhualle Paattipolun varrelle. Opasteviitoitus paikalle on Märssytien ja Takilapolun risteyksestä.
Kuivanmaanpaikkojen vedet kytketään päälle viikolla 20 ja katkaistaan viikolla 37 (säävaraus).

Kuvagalleria

Keskusta-alueen matonpesupaikka on Janhualla Paattipolulla, jonne on opasteet Märssytieltä (2017)
Janhuan matonpesupaikka sijaitsee lähellä merenrantaa (2017)
Pyhämaan uimarannan läheisyydessä on matonpesupaikka
Pyhämaan keskustan matonpesupaikka on uimarannan vieressä.
Pyhämaassa, Vintrin uimarannan läheisyydessä on matonpesupaikka
Pyhämaan Vintrin matonpesupaikka sijaitsee uimarannan vieressä.
Kalannin keskustan matonpesupaikka on myös vilkkaassa käytössä.
Kalannin Pappilanpellon matonpesupaikalla käy myös paljon pesijöitä.
Lokalahden matonpesupaikka on Erkontien varrella.

Matonpesupaikat myös kaupungin internetkarttapalvelussa. (Suurenna kartta)

Yhteystiedot:
Varikon esimies Tommi Lehtonen