Sosiaali- ja terveyspalvelut

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto palvelee oppilaan fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen terveyteen liittyvissä asioissa.

Kouluterveydenhuollon keskeisiä tehtäviä ovat määräaikaiset terveystarkastukset, terveysneuvonta, rokottaminen, koulun terveydellisten olojen seuranta ja kouluyhteisön hyvinvoinnin tukeminen.

Kouluterveydenhuollon kautta on tavoitettavissa kouluterveydenhoitaja ja koululääkäri. Koululääkärin vastaanotoista sovitaan aina etukäteen terveydenhoitajan kanssa.

Terveystarkastukset

Terveystarkastukset ovat kouluterveydenhuollon keskeinen työmuoto. Jokaisella koululla on oma kouluterveydenhoitaja ja -lääkäri. Terveydenhoitaja tapaa oppilaat vuosittain, koululääkäri  tapaa 1., 5. ja 8. luokilla. Tarkastukset perustuvat valtakunnalliseen asetukseen.

Terveystarkastuksissa selvitetään oppilaan kasvuun ja kehitykseen liittyviä asioita. Tarkastuksiin sisältyy yksilöllinen, lapsen kehitysvaiheen mukainen terveysneuvonta. Terveystarkastus voidaan tehdä yksilöllisen tarpeen mukaan myös muulloin.

Laaja terveystarkastus

Terveydenhoitajan ja koululääkärin yhteistyössä tekemässä laajassa terveystarkastuksessa selvitetään kokonaisvaltaisesti lapsen tai nuoren ja koko perheen hyvinvointia sekä tuen tarpeita. Tarkastukseen pyydetään myös opettajan arvio koulunkäynnistä. Huoltajien toivotaan osallistuvan laajaan terveystarkastukseen.

Rokotukset

Kouluterveydenhuollossa annetaan rokotukset  voimassa olevan valtakunnallisen rokotusohjelman mukaisesti. Lapsen tai nuoren rokotustiedot tarkastetaan terveystarkastusten yhteydessä.

Ajanvaraus- ja yhteydenottotiedot koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon löydätte alta:

Hakametsän koulu

Terveydenhoitaja Jenni Turpeinen keskiviikkoisin Hakametsän koululla

Uudenkaupungin yhtenäiskoulu Pohitulli

Terveydenhoitaja Meri Usvala

Saarniston koulu

Terveydenhoitaja Meri Usvala torstaisin Saarniston koululla

Lokalahden koulu

Terveydenhoitaja Jenni Turpeinen

Pyhämaan koulu

Terveydenhoitaja Meri Usvala

Lausteen perhekuntoutuskeskus/Uudenkaupungin yksikkö

Kalannin yhtenäiskoulu

Terveydenhoitaja Susan Aitamurto

Uudenkaupungin yhtenäiskoulu Viikainen

Terveydenhoitaja Sanna Arell
Vastaanotto ilman ajanvarausta klo 10-11 (ei tiistaisin)

Uudenkaupungin lukio

Terveydenhoitaja Sanna Arell
Vastaanotto ilman ajanvarausta klo 10-11 (ei tiistaisin)

Terveydenhoitaja Katariina Vuorela
puhelinaika ma-pe klo 12.00-12.30
Vastaanottotilat sijaitsevat  A-rakennuksen II kerroksessa.

Vastaanottoajat ilman ajanvarausta

• maanantaisin klo 8-10
  • tiistaisin klo 8-10
  • keskiviikkosin klo 8-10

Terveydenhoitaja Sari Jalava
puhelinaika ma-pe klo 12-13.

Terveydenhoitaja Emilia Rosten
puhelinaika ma-pe 12-13.
Terveydenhoitaja Outi Eilu
puhelinaika ma-pe klo 12-13

Alakoulu

Terveydenhoitaja Annika Heinonen

Yläkoulu

Terveydenhoitaja Ellinoora Jalonen

Perhelinja

Tule jakamaan huolesi tai kysymään neuvoa ammattilaiselta!

Perhelinja on tarkoitettu kenelle tahansa lapselle, nuorelle, äidille, isälle tai vaikka isovanhemmalle, jolla on perheeseen liittyviä haasteita tai joka on huolissaan läheisensä hyvinvoinnista. Elämässä voi olla esimerkiksi yksinäisyyttä, kiusaamista, ero tai muita perheen sisäisiä ongelmia. Apua voi olla vaikea pyytää ystäviltä, vanhemmilta tai tuttavilta tai aina ei edes tiedä mistä apua hakisi.

Meille voit tulla juttelemaan luottamuksellisesti isosta tai pienestä asiasta tai kysymään neuvoa ilman ajanvarausta. Toiveestasi voimme räätälöidä tilanteeseesi sopivan jatkoavun palveluista, jotka ovat sinua lähellä. Apua ja neuvoja antavat sote-järjestöjen ammattilaiset. Palvelu on maksutonta.

Perhelinja kulkee Uudenkaupungin alueella tiistaisin 11.9., 18.9. ja 25.9. Loppuvuoden aikataulut julkaistaan syys-lokakuun vaihteessa.

Perhelinjan pysäkit ovat Neuvola/Päiväkoti Tiitiäinen, MLL:n Ipana-Messi ja Tori.

Perhelinjan tarkemman aikataulun, auton mukana olevat ammattilaiset, ja yhteystiedot löydät osoitteesta: www.perhelinja.fi

Voit käydä tykkäämässä meistä myös Facebookissa nimellä Perhelinja, jolloin saat meidän viimeisimmät ajankohtaiset päivitykset.

Päivitetty 30.8.2018