Sosiaali- ja terveyspalvelut

Vanhainkodit

Vanhainkodit toimivat kodinomaisena hoitolaitoksena niille uusikaupunkilaisille vanhuksille, jotka eivät selviydy kodeissaan avopalveluiden turvin eivätkä tarvitse hoitoa terveyskeskuksen vuodeosastolla tai sairaalassa.

Pitkäaikaisesta hoidosta päättää Uudenkaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksen SAS-työryhmä. Pitkäaikaishoitopaikalla hoitomaksu kattaa asumis-, ruoka- ja hoitokulut.

Lyhytaikaishoitoa voidaan järjestää erilaisista syistä. Jaksottaishoito vuoroin kotona, vuoroin vanhainkodissa, voi tukea kotona selviytymistä tai omaishoitajan tai kotihoidon työtä. Päivä- tai yöhoito voi olla avuksi esimerkiksi omaishoitajan työssäkäynnin mahdollistamiseksi.

Jokaiselle vanhainkodin asukkaalle laaditaan yhteistyössä hänen ja hänen läheistensä kanssa hoito- ja palvelusuunnitelma. Omahoitaja on kunkin asukkaan luottohenkilö, jonka kanssa voi hoitaa asioita.

Vanhainkodissa ei ole varsinaisia vierailuaikoja, vaan vierailijat ovat tervetulleita koska tahansa.

Hoitomaksut

Kalannin vanhainkoti

Vanhainkoti toimii 21-paikkaisena kotina ja hoitopaikkana dementoivaa sairautta sairastaville iäkkäille ihmisille.
Käyntiosoite:
Suvelantie 16, 23600 Kalanti
Johtaja Tiina Rostén
Puh. 050 420 5188 (arkisin klo 8-15)
tiina.rosten@uusikaupunki.fi

Puh./hoitajat 044 700 5636

Merituulikoti

Merituulikoti on 1.10.2018 alkaen muuttunut tehostetun palveluasumisen yksiköksi.

Sivuja päivitetään.
Käyntiosoite: