Uudenkaupunkin Museo
Museo

Näyttelyt

Kuva näyttelyjulisteesta

Uudenkaupungin museossa järjestetään vaihtuvia teemanäyttelyitä.

Säännöllisimmin näyttelytoimintaa järjestetään Wahlbergin museotalossa.

Wahlbergin museotalossa puretaan ja rakennetaan näyttelyä tammi-huhtikuussa 2018. Museon perusnäyttely on avoinna normaalisti. Toukokuussa avautuu näyttely uusikaupunkilaisnuorison vapaa-ajanvietosta.

Näyttelyn lisäksi koko Wahlbergin museotalo esittelee uusikaupunkilaisten menneisyyttä. Juhlavuoden ajaksi alakerran saliin on koottu kahden uusikaupunkilaislähtöisen taiteilijan maalauksia. Arvid Liljelund ja Robert Wilhelm Ekman, molemmat arvostettuja 1800-luvun taiteilijoita, olivat romanttis-realistisen tyylin taitajia. Museo on saanut salin seinälle kokonaan uuden Ekmanin maalauksen, joka esittää tuntematonta kauppaneuvoksetarta. Maalaus on vuodelta 1854. Maalauksen on luovuttanut museon saliin esille Uudenkaupungin Suomalaisen Seuran säätiö.
Ekmanin maalaus

Myös museotalon yläkerran perusnäyttelyä on uudistettu. Kaupungin perustamisen ja merenkulun historian lisäksi sieltä löytyy nyt tietoa mm. Uudessakaupungissa solmitusta rauhasta vuonna 1721, autoteollisuudesta ja löytyvätpä sieltä myös uusikaupunkilaisen maajoukkuekoripalloilija Junnu Leen MM-kisoissa käyttämänsä tossut.

Museo on avoinna ti-pe klo 12-15 tai ryhmille sopimuksesta.
Kesäaikana pidemmät avoinnaoloajat.

Pääsymaksu 5€ / aikuiset (Museokortti käy maksuvälineenä).