Asuminen ja ympäristö

Kalastus

Kaupungin vesialueet

Uudenkaupungin kaupungilla on omistuksessaan vesialueita kaikkiaan n. 25 km2 ja niillä onkimiseen, pilkkimiseen ja silakan litkaamiseen ei tarvita mitään maksuja eikä kalastuslupia, vaan ne kuuluvat yleiskalastusoikeuksiin. Myös uistinta voi heittää maksamalla valtion kalastonhoitomaksun. Muunlaisen kalastuksen harjoittamiseksi kaupungin omistamilla vesialueilla on kaupungilta ostettava kalastuslupa sekä maksettava valtion kalastonhoitomaksu (18-64 vuotiaat).
Kaupungin lisäksi myös muutamat Uudenkaupungin alueella toimivat kalastusosakaskunnat myyvät kalastuslupia omille vesialueilleen.

Kalastaa voit myös keskellä kaupunkia

Ruokolanjärvi ja kalastuspuisto Ruokolax sekä Käätyjärvi

Ruokolanjärvi ja Käätyjärvi sijaitsevat kaupungin keskustassa. Molemmilla järvillä on yleiskalastusoikeuteen perustuva kalastus sallittua, eli voit onkia ja pilkkiä  sekä maksamalla valtion kalastonhoitomaksun, myös heittää uistinta.
Ruokolanjärven Vakka-Suomenkadunpuoleinen ranta on varustettu lasisella grillikatoksella (omat puut mukaan). Järven rannoille on rakennettu myös neljä laituria ja pari soutuvenettä on vapaasti käytettävissä. Ruokolanjärvellä järjestetään toisinaan kalastustapahtumia.
Käätyjärvi sijaitsee Ruokolanjärven vieressä ja on pinta-alaltaan tätä suurempi, mutta matalampi.
Lue Ruokolanjärvestä ja Käätyjärvestä lisää...

Soutuvenevuokrausta

• Santtiorannan leirintäalueelta voi vuokrata soutuveneitä, joilla pääsee lähialueelle kalastamaan.
  • Hotelli Aquariuksessa on myös soutuveneitä vuokrattavana.
Verkonmerkkejä ja muita lupia vapaa-ajan kalastajille myyvät
> Karttapalvelu, Mörne, 3. krs >
> Yhteispalvelupiste Passari >
> Matkailutoimisto >

Yhteystiedot:
Kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén

Kalastuksen valvonta

Kustavin - Uudenkaupungin kalastusalueen kalastuksenvalvojat valvovat kalastusta Uudenkaupungin kaupungin omistamilla vesialueilla. Luvattomat pyydykset takavarikoidaan ja ne ovat maksua vastaan noudettavissa vesialueen omistajalta.