Asuminen ja ympäristö

Puutarhajätteet

Kottikärryt ovat verraton apu puutarha ja pihatöissä
Uudessakaupungissa puutarhajätteet, joita omalla pihalla ei kompostoida tai hyötykäytetä, tulee toimittaa Lassila & Tikanoja Oyj:n materiaalinkäsittelykeskukseen (ent. kaatopaikka) ja siellä toimivalle Biolinja Oy:lle. Uudenkaupungin kaupunki on sopinut risujen ja haravointijätteen vastaanotosta Biolinja Oy:n kanssa.

Puutarhajätteiden vastaanotto Biolinja Oy:llä 2018

Biolinja Oy ottaa vastaan kiinteistöjen puutarhajätteitä välillä 1.5. -15.11.2018
torstaisin klo 12:00 -18:00  ja
perjantaisin  klo 10:00 - 15:00

Lisäksi seuraavina lauantaina: 12.5., 16.6., 18.8., 15.9.  ja 20.10.  klo 10:00 - 15:00.
Kiinni poikkeuksellisesti 20.10.  Kts. Ajankohtaiset >>>

Puutarhajätteet

• Jätteiden vastaanotto on valvottua
Kaikki risu- ja haravointijätekuormat kulkevat Lassila & Tikanoja Oyj:n autovaa’an kautta
  • Lajittele tuomasi puutarhajätteet seuraavasti:
- Haravointijäte ja lehdet
- Oksat ja risut

Biolinja vastaanottaa ainoastaan lajiteltua puutarhajätettä.
Lajittelu on tärkeää, sillä eri jätejakeet käsitellään ja hyödynnetään eri tavoin. Jätteet saa kasata ainoastaan niitä varten merkittyihin paikkoihin. Älä siis laita risuja ja haravointijätettä sikin sokin sekaisin samaan kuormaan.
Lajittelun tavoitteena on saada oksista ja risuista tehtävä hake energiahyötykäyttöön ja haravointijäte kompostoitavaksi.

Omenat

Omenoita ei laiteta puutarhajätteeseen, vaan niille on oma omenakontti
ja omenoita vastaanotetaan syksyllä aukioloaikoina kaikkina päivinä.
Omenoista Biolinja tekee biokaasua ja siitä edelleen kaukolämpöä.

Kotitalouksien suurempien erien osalta (myös yritys- ja taloyhtiöasiakkaat) yhteydenotot Biolinjaan: puh. 044 712 2002
Epäselvissä asioissa lisäohjeita voi kysyä vastaanotossa olevalta työntekijältä tai Lassila & Tikanoja Oyj:n vaaka-asemalta.

Yhteistyössä  Biolinja Oy Uusikaupunki, Lassila & Tikanoja Oy sekä Uudenkaupungin kaupunki