Asuminen ja ympäristö

Internetkarttapalvelu

Karttapalvelu

Tervetuloa käyttämään ja tutkimaan kaupungin omaa internetkarttapalvelua.

Uudenkaupungin internetkarttapalvelusta löytyvät kotikuntasi ajantasaiset kartat ja kaavat sekä viimeisimmät ilmakuvat. Myös viistoilmakuvia löytyy kattavasti koko kunnan alueelta. Karttapalvelusta löydät aina ajantasaiset osoitetiedot, paljon palvelukohteita sekä esimerkiksi nettikamerat, koulupiirialueet ja yksityistiet. Palveluun on koottu myös vanhoja ilmakuvia vuosien varrelta.Uudenkaupungin 400-vuotisjuhlavuoden kunniaksi on kaupunkisuunnittelussa tehty arviointi Uudenkaupungin meriveden korkeudesta vuonna 1617 joka löytyy nyt myös kaupungin internetkarttapalvelusta. Juhlavuoden kunniaksi on palveluun lisätty muutakin vanhempaa kartta-aineistoa kuten mm. venäläisten tekemää senaatin kartastoa vuodelta 1883, Uudenkaupungin keskustan alueen kantakarttaa vuodelta 1954 sekä vanhat peruskartat vuosilta 1956, 1968 ja 1984.

Palvelussa voit lisätä omia kohteita ja tallentaa ne omiin kokoelmiin. Omat sekä karttapalvelun kohteet voit julkaista kätevästi karttalinkin avulla. Palvelusta voit myös tulostaa otteita karttakohteineen. Omien kokoelmien tekeminen/tallentaminen vaatii palveluun kirjautumisen, mikä on kuitenkin ilmaista.
3.2.2017 tehdyn päivityksen myötä karttapalvelun ilmettä on uudistettu parantamalla mm. sen kaikkein tärkeimmän eli kartan näkyvyyttä.
Myös uusia toiminnallisuuksia saatiin käyttöön kuten esim.  'Kartalla näkyvissä' -toiminto, jolla voi tarkastella esimerkiksi kahta ilmakuvaa päällekkäin himmennysmahdollisuuden ansiosta.

Internetkarttapalvelu toimii myös mobiililaitteissa.

Klikkaamalla karttaikkunan oikeasta ylänurkasta, Suurenna kartta, pääset karttapalveluun.

Pyrimme kehittämään ja parantamaan palvelua kokoajan joten ilmoitathan meille ideoistasi/toiveistasi.

Makeavesialtaan syvyyskartta

Makeavesialtaasta on laadittu epävirallinen syvyyskartta

A3-kokoisen kartan voit ladata ja tulostaa tästä omaan käyttöösi.
Makeavesialtaan retkikartta 8.8.2017.pdf

Uudenkaupungin makeavesiallas koetaan tärkeäksi virkistyskäyttöalueeksi ja vuonna 2016 käynnistetyn
Uudenkaupungin makeavesialtaan käyttö- ja hoitosuunnitelma-hankkeen yhteydessä alueesta on laadittu myös epävirallinen syvyyskartta.
Kartan syvyystiedot ovat tarkistamattomia, joten se ei virallisesti sovellu navigointiin, mutta siitä on silti varmasti apua altaalla liikkuville.
Suuntaa-antavien syvyystietojen lisäksi karttaan on merkitty joitakin vedenalaisia, vedenpäällisiä ja veden pinnassa olevia kiviä sekä luonnonsuojelualueet.

Kartan tiedot ovat katsottavissa myös Uudenkaupungin omasta internetkarttapalvelusta syyskuun lopussa.

Internetkarttapalvelussa ovat käytössäsi ajantasaiset

• kartat, kaavat ja ilmakuvat
  • osoitetiedot
  • koulupiirit