Naisten aamukahvien vieraana Riikka Juvonen ja Louhen hymy - Ugin seurakuntakeskuksessa

La 10.3.2018 8:30
Louhen hymy - Kalevalan vahvat naiset Ainon äidistä Marjattaan on Riikka Juvosen aiheena lauantaina 10.3. klo 8.30
Tilaisuuden alussa kuullaan Sanna Arellin laulua säestäjänään Päivi Kurkilahti.

Riikka Juvonen selvittää, että Kalevalan myyttisestä perimästä löytyvät kansalliset arkkityyppimme: runoileva mahtimies Väinämöinen, kukkoileva Joukahainen, ujo seppä Ilmarinen ynnä muut.
Valitettavasti miehet ovat jättäneet varjoonsa naiset, joissa on potkua enemmän kuin yhden heimon tarpeiksi.

Vaikka Louhea, Pohjan akkaa, on pidetty liki demonisena, hän on kuin onkin malli johtajuudesta.
Ainon äiti taas kasvaa erehdyksensä myötä ymmärtäväiseksi yhteisönsä valistajaksi, joka tietää, ettei tyttärien tunteita pidä ohjailla omien tavoitteidensa saavuttamiseksi.
Ja vaikka Tapio hallitsee metsiä ja vaaroja, riistaonnea pyydettäessä käännytään Tapiolan emännän, Mielikin, puoleen.
Lopulta Marjatta, matala neiti, synnyttää ypöyksin Karjalan uuden kuninkaan ja Väinämöinen saa väistyä kristinuskon tieltä.

Seurakunnan lähetystyön hyväksi menee Naisten aamukahvien ohjelmasta perittävä 5,00 euron maksu, joka sisältää maittavan aamupalan.
Järjestäjät toivovat runsasta osanottoa kello 8.30 aamiaisella aloitettavaan tilaisuuteen Uudenkaupungin seurakuntakeskuksessa.
Tapahtumapaikka:
Uudenkaupungin Seurakuntakeskus, Koulukatu 6.

Lisätietoja tapahtumasta:

Uudenkaupunhin Seurakunta