Uudenkaupunkin Museo
Museo

Seuraa sadan vuoden takaisia tapahtumia somekanavillamme

Mitä Uudessakaupungissa tapahtui sata vuotta sitten?

Talvella ja keväällä 1918 Suomessa sodittiin. Kansalaissota, sisällissota, vapaussota, punakapina - millä nimellä epäjärjestyksen aikaa kutsutaankin - vaikutti myös Uuteenkaupunkiin ja uusikaupunkilaisiin. Sadan vuoden takaisia tapahtumia voi nyt seurata myös kotoa käsin. Uudenkaupungin museo julkaisee sosiaalisen median kanavillaan lähes päivittäin tilannetietoa sisällissodan vaiheista juuri Uudessakaupungissa. Voit seurata näitä tapahtumia niin Uudenkaupungin museon Facebook-päivityksistä, Twitter-viesteistä kuin Instagram-kuvienkin kautta.

Museo julkiaisi myös uuden Seinätön museo -mobiiliopastereitin. Uusikaupunki 1918 –mobiiliopas esittelee Suomen sisällissodan tapahtumapaikkoja Uudessakaupungissa. Karttapohjaiseen mobiilioppaaseen on kerätty tietoa ja kuvia, joiden avulla sisällissodan tapahtumapaikkoihin voi tutustua paikan päällä tai vaikka kotoa käsin. Mobiiliopas on toteutettu Suomen museoliiton ja Momeo Oy:n kehittämällä Seinätön museo -alustalla. Mobiilioppaaseen pääsee verkkosivun http://tarinasoitin.fi/uusikaupunki1918 kautta. Oppaan käyttäminen ei vaadi erillistä sovellusta tai rekisteröitymistä.