Vakka-Suomen työpaikat, asuminen ja arki esillä Tuu messiin -messuilla

Helmikuun 2. päivänä Pohitullin palloiluhallissa järjestettävät Tuu messiin -rekrytointimessut tuovat toistamiseen saman katon alle koko Vakka-Suomen alueen avoimia työpaikkoja, asumisratkaisuja ja sujuvan arjen palveluja.

Tämän vuoden tapahtuma järjestetään kaksiosaisena - erityisesti seudun lapsille ja nuorille suunnatut TET-messut pidetään nyt ensi kertaa samassa yhteydessä aamupäivän aikana. Iltapäivä painottuu puolestaan seudun avoimiin työpaikkoihin, sekä monipuolisen arjen palveluihin. Messuja isännöi juontaja-näyttelijä Janne Kataja.

Näytteilleasettajia on ilmoittautunut tapahtumaan yli 60 ja esillä on työpaikkoja usealta eri toimialalta. Erityisesti messujen tavoitteena on tuoda esille juuri alueen avoimien työpaikkojen monipuolisuutta ja houkutella kävijöitä myös seutukunnan ulkopuolelta. Lisäksi näytteillä on myös asumismahdollisuuksia ja vapaa-ajan tarjontaa niin alueen nykyisille asukkaille kuin vasta muuttoa harkitsevillekin.

• Messuilta löytyy avoimia työpaikkoja useilta eri toimialoilta. Teollisuuden alan töiden ohella seudulla on runsaasti myös esimerkiksi hoitoalan ja asiakaspalvelualan paikkoja. Lisäksi messuilla on tarjolla lukuisia kesätyöpaikkoja, kertoo tapahtuman järjestelyistä vastaava Katariina Oikarainen Ukipoliksesta.

Paikalla on työvoimaa hakevia yrityksiä sekä luonnollisesti myös rekrytointipalveluja tarjoavia yrityksiä.

• Tavoitteena on, että yksityisten toimijoiden avulla voimme täydentää ja laajentaa käytössä olevaa valtakunnallista rekrytointiverkostoa. Toivottavasti työvoimaa tarvitsevat ja rekrytointipalveluja tarjoavat yritykset näin entistä helpommin löytävät toisensa, sanoo puolestaan Uudenkaupungin kaupungin elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen.

Aamupäivän TET-messut ovat osa Uudenkaupungin Yrittäjien Yrittäjyys tutuksi -hanketta, jota rahoittaa Ravakka. TET-messujen järjestelyistä vastaavat yrittäjät ja paikalliset oppilaitokset. Tapahtuman tavoitteena on tutustuttaa lapset ja nuoret paikallisiin yrityksiin ja niiden tarjoamiin työmahdollisuuksiin.

• Uudenkaupungin ja lähiseutujen kouluista on tulossa noin 700 lasta ja nuorta tutustumaan messuihin aamupäivän aikana ja toivomme kävijöitä runsaasti myös toisen asteen oppilaitoksista, Oikarainen sanoo.

Kokonaan uutena osana messuilla tarjotaan mahdollisuus pika-rekryihin, joissa työnantaja ja työnhakija pääsevät keskustelemaan heti kasvokkain mahdollisesta yhteistyöstä. Työnhakijat voivat ilmoittautua 10-15 minuutin tapaamisiin paikan päällä.

Messujen sisäänpääsy on ilmainen ja viime vuoden tapaan tapahtumaan järjestetään maksuttomia linja-autokuljetuksia Helsingin ja Salon, sekä Turun, Porin ja Forssan suunnalta.

• Nyt meillä on käytössä vielä viime vuotta suurempi tila, kun laajensimme messualueen kattamaan koko hallin, eli myös messupaikkoja on aiempaa enemmän. Toivottavasti mahdollisimman moni lähtee tutustumaan Vakka-Suomen alueen mahdollisuuksiin, Oikarainen toivoo.

Tuu messiin -rekrytointitapahtuma järjestetään Uusikaupunki 400 -areenalla, eli Pohitullin palloiluhallissa perjantaina 2.2. klo 9-19. Lapsille ja nuorille suunnatut TET-messut ovat klo 9-12.30 ja kaikille avoimet rekrytointi- ja vapaa-ajan messut klo 13-19. Tarkempi ohjelma ja näytteilleasettajat löytyvät sivulta www.tuumessiin.fi

Lisätietoja tapahtumasta antaa Ukipolis Oy:n Katariina Oikarainen, katariina.oikarainen@ukipolis.fi tai 040 5136 892.