Uudenkaupunkin Museo
Museo

Museokohteet

Wahlbergin museotalo Uudessakaupungissa

Neljä mielenkiintoista ja erilaista historiallista museota

Uudenkaupungin museokohteet ovat kaikki kulttuurihistoriallisia museoita. Wahlbergin museotalo on koko vuoden avoinna oleva päämuseomme, mutta sen lisäksi kaupungista löytyy myös kolme muuta museokohdetta. Uudenkaupungin museo järjestää myös taidenäyttelytoimintaa Kulttuurikeskus Crusellin Liljelund-hallissa.

Merimiehenkotimuseossa voit kokea, miten uusikaupunkilainen merimiesperhe asui toista sataa vuotta sitten. Luotsimuseossa puolestaan on esillä luotsin ammattiin liittyvää esineitä aidossa vanhassa luotsituvassa. Kalannin kotiseutumuseo sijaitsee noin seitsemän kilometriä kaupungin keskustasta. Museo esittelee vakkasuomalaista talonpoikaiskulttuuria. Nämä kolme kohdetta ovat avoinna kesäaikana.

Muista kuin Uudenkaupungin kaupunginmuseon ylläpitämistä näyttelykohteista löydät tietoa Visit Uusikaupunki-matkailusivustolta.

Museo on avoinna kesäajan ulkopuolella (26.8.2018 jälkeen) ti-pe 12-15 (tai tilauksesta ryhmille)
Joulunäyttelyssä poikkeavat aukiolot. Kesäaikana museo on avoinna ma-pe 10-17 ja la-su 12-15.
Wahlbergin museotalo on suljettu poikkeuksellisesti keskiviikkona 14.11.2018.
Pääsymaksu 5€ / aikuiset (Museokortti käy maksuvälineenä).
Käyntiosoite: Ylinenkatu 11, Uusikaupunki
Luotsimuseo on säännöllisesti avoinna jälleen kesällä 2019.

Avoinna 25.6.-12.8.2018 päivittäin 12-15.
Pääsymaksu 2€ (aikuiset) tai Museokortti

Koululaisryhmillä ym. on keväällä ja syksyllä mahdollisuus tutustua museoon (varattava ennakkoon).
Merimiehenkotimuseo on säännöllisesti avoinna jälleen kesällä 2019.
25.6.-12.8.2018 joka päivä klo 12-15.
Pääsymaksu 2€ (aikuiset) tai Museokortti
Syksyllä ja keväällä mm. koululaisryhmillä on mahdollisuus vierailla museossa (varattava ennakolta).

Kalannin kotiseutumuseo on avoinna ainoastaan tilauksesta. Tiedustelut Uudenkaupungin museon toimistosta, puh. 044 351 5447.