Suomi
Asuminen ja ympäristö
Asuminen ja ympäristö

Tietoiskuvideoita


 

Älä jätä järkeä

Ympäristövinkkejä Turun seudulle tietoiskuvideoina. Kierrätystä, ekologisia valintoja ja elämyksiä luonnosta.
Muovinkeräys laajenee, muovijäte hyötykäyttöön entistä paremmin.
Turun ja Salon seudut näyttävät mallia muulle Suomelle. Ensi kesästä alkaen tällä Lounais-Suomen Jätehuollon alueella on maan tihein muovinkeräysverkosto. Kehitys on tärkeä, sillä muovin valmistus neitseellisestä aineesta vie moninkertaisesti energiaa kierrätysraaka-aineeseen nähden. Samalla hankala muovijäte saadaan maisemaa pilaamasta hyötykäyttöön.

Pahvin ja kartongin kierrätys
Pahvia ja kartonkia käytetään nykyisin paljon pakkausmateriaalina. Pahvia ja kartonkia on helppo kierrättää ja siitä tehdään uusia kartonkituotteita.Kiertotalous ja kierrätys
Kiertotalous ja kierrätys ovat termejä, joiden merkitys vain kasvaa tulevaisuudessa. Lounais-Suomen Jätehuollon toimipaikan yhteyteen Orikedolle on perustettu opastuskeskus, jossa jätteen kulkua uuteen muotoon avataan yleisölle.
 
Lintuharrastus
Linnut ovat kiehtovia, mystisiä ja taitavia eläimiä.Ei ihme, että lintuja haluaa moni käydä tiirailemassa. Lintuharrastukseen kuuluu myös lintujen talviruokinta. Kun lintulauta on keittiön ikkunan
takana, talvilintujen elämää on helppo seurata.

Käytä järkeä syö oikein
Tässä videoissa syödään Itämerta puhdistaen ja ilmastoa muistaen.
Omakohtainen ilmastoteko on helpoin tehdä omalla ruokalautasella. Kun lihan vaihtaa kasviksiin, vaikutus on iso. Kalan valinnassa kannattaa suosia kotimaista luonnonkalaa.
 

Takaisin luontoon - kuunnelmat

Biojäte jalostuu
Sybimar

Lahnapulla