Asuminen ja ympäristö

Joukkoliikenne

Joukkoliikenteen tukemisella edesautetaan koululaisten ja opiskelijoiden matkustamista kunnan sisällä. Seutulippujärjestelmällä tuetaan säännöllisiä liikenneyhteyksiä tarvitsevien liikkumista Vakka-Suomen ja Turun alueella.

Yli 65-vuotiaille on tarkoitettu vanhusten palvelujen ylläpitämä kutsuohjattu palveluliikenne, kutsutaksi. Lisätietoa kutsutaksipalvelusta on luettavissa kotihoidon tukipalveluista.

Uudenkaupungin linja-autoasema

Linja-autoasema sijaitsee keskustassa torin laidalla (kartta).
Sisätiloissa olevia odotustiloja ei asemalla ole käytössä.
Matkahuollon palvelut hoidetaan keskustan R-kioskilla, os.Koulukatu 5.
Kts. R-kioskin aukioloajat ja sijainti.

Bussit saapuvat ja lähtevät asemalta päivittäin aikataulujen mukaan.
Matkahuolto on laatinut yhteenvedon Uudenkaupungin linja-autoaseman lähtevistä ja saapuvista busseista.
Kts. aikataulut ja bussireitit.

Uudenkaupungin linja-autoaseman lähtevät ja saapuvat bussit

Tästä Matkahuollon aikatauluhakuun >

Aikataulut ja reittikartat

Pyhämaan suunta, koulupäivinä

Kalannin suunta, koulupäivinä

Pinipajun-Taivassalon suunta, koulupäivinä

Laitilan suunta

• Aikataulut: TLO

Turun-Lokalahden suunta

Rauman-Pyhärannan suunta

• Aikataulut: TLO

Seutulippu on voimassa 30 vuorokautta ostopäivästä ja pikavuoroissa peritään erillinen pikavuoromaksu.

Seutulipun hinta seutulippualueeseen kuuluvien kuntien asukkaille: (1.8.2012 alkaen)

• Kustavi 70 €
  • Laitila 68 €
  • Mynämäki 85 €
  • Pyhäranta 70 €
  • Taivassalo 75 €
  • Uusikaupunki 73 €
  • Vehmaa 65 €
Vakka-Suomen seutulippualueeseen kuuluvien kuntien lisäksi voi seutulippualueelta matkustaa Turkuun ja matkan varrella sijaitseville paikkakunnille Vakka-Suomen työmatkalipulla. Työmatkalipun hinta määräytyy kotikunnan mukaan.

Työmatkalipun hinta seutulippualueeseen kuuluvien kuntien asukkaille: (1.8.2012 alkaen)

• Kustavi 165 €
  • Laitila 168 €
  • Pyhäranta 170 €
  • Taivassalo 160 €
  • Uusikaupunki 186 €
  • Vehmaa 140 €

Lippuja myy Matkahuolto:

Alla olevista linkeistä voi etsiä tietoja Kimppakyytiä tarjoavista tai niistä hakevista henkilöistä. Palvelun käyttö on maksutonta. Sivuilta löytyvät selkeät ohjeet siitä, miten palvelua käytetään kyytiä etsittäessä tai sitä tarjottaessa.

Pyydämme lähettämään palautetta, mikäli olette saaneet kimppakyydin Uudestakaupungista tai Uuteenkaupunkiin. Viestin voi lähettää sähköpostilla tiedotus@uusikaupunki.fi

Pyhämaan asiointivuoro on lakkautettu Teknisen lautakunnan tekemällä päätöksellä 29.3.2016 (§ 54).

Linja-autovuorot kulkevat arkisin koulupäivinä aikataulun mukaisesti.

Vanhusten palvelujen ylläpitämä kutsuohjattu palveluliikenne (kutsutaksi) toimii myös Pyhämaan alueella. Palvelu on tarkoitettu yli 65 vuotiaille. Lisätietoa kutsuohjatusta palveluliikenteestä on saatavissa Kotihoidon tukipalveluista.

Turusta ja Porista kulkee Valmet Automotiven tehtaalle erillisiä työmatkavuoroja

• Turun vuorot:

Matkustajiksi otetaan myös muita kuin autotehtaan työntekijöitä.
Valmet Automotive, Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen ELY-keskus järjestävät yhteistyössä työmatkaliikenteen vuoroja Turun linja-autoasemalta Uudenkaupungin linja-autoasemalle.
Vuorot on sovitettu Valmet Automotiven työvuorojen mukaisesti, ja linja-autot pysähtyvät autotehtaan portin vieressä olevalla pysäkillä.
  • Porin vuorot:

Matkustajiksi otetaan ainoastaan autotehtaan työntekijöitä.
Aikataulut Pori-Uusikaupunki-Pori ja hinnat Valmet-kuljetuksille löytyvät Satabussin sivuilta (Linkki>)
Liikenne toteutetaan tilausliikenteenä ja  yhteisprojektiin osallistuvat Porin ja Rauman kaupunki, Eurajoen kunta ja Valmet Automotive.
5.2.2018 alkaen kuljetukset on hoitanut Porin Linjuriauto Oy (Satabus).

Autotehtaan tilaamista ylimääräisistä vuoroista Satabus ilmoittaa Ajankohtaista-sivullaan >