Suomi
Uusikaupunki 400

Uusikaupunki 400

Uusikaupunki 400
Uusikaupunki viettää 400-vuotisjuhlaansa vuonna 2017, samana vuonna kuin Suomi täyttää 100 vuotta.

Kaupunki järjesti syntymäpäivänään 19.4.2017 virallisen 400-vuotispäätapahtuman, mutta haluamme kannustaa yrityksiä, yhdistyksiä, oppilaitoksia, urheiluseuroja, kotiseutuyhdistyksiä sekä taiteilijoita järjestämään koko vuodelle iloisia ja toiminnallisia juhlavuoden tapahtumia.

Juhlavuoden virallisia tuotteita on myynnissä kaupungin eri toimipisteissä, kuten matkailutoimistossa, kirjastossa ja museossa. Myös monet yritykset ovat valmistaneet myyntiin omia juhlatuotteitaan ja monenlaista koko perheen puuhaa ja tekemistä on tiedossa koko vuoden ajaksi. 

Kannattaa kurkistaa kaupungin tapahtumakalenteriin, josta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa koko vuoden ajan.

Rutkasti vinkkejä näkemiseen ja tekemiseen löydät myös Uudenkaupungin matkailun verkkosivuilta.
Satavuotiasta Suomea juhlitaan Uudessakaupungissa, Kulttuurikeskus Crusellissa perinteikkäässä itsenäisyyspäivän juhlassa keskiviikkona 6.12.2017 klo 12 alkaen. 

Juhlaa vietetään Suomi 100 ja Uusikaupunki 400 -...

Valoisan kesän jälkeen almanakka näyttää vääjäämättä kääntyvän syksyä kohden. Tutut arjen puuhat ja harrastukset jatkuvat, ja myös Uudenkaupungin tapahtumatarjonnassa siirrytään enenevässä määrin sisätiloihin.

Kulttuuria,...

Uusikaupunki täytti pyöreät 400 vuotta keskiviikkona 19.4. Pitkään valmisteltuun juhlapäivään osallistui yhteensä tuhansia ihmisiä.

Syntymäpäivän aamu valkeni kaupungissa keväisen aurinkoisena....
Kirje Laitilasta
400tarinaa sai alkunsa vuoden 2016 keväällä, kun kolme naista pohtivat, mitä he voisivat keksiä Uudenkaupungin 400-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Sosiaalisessa mediassa ahkerasti viestivä porukka keksi idean tarinoista, joita kaikki voisivat yhdessä...
Uki 400 avajaiset

Tällä kertaa ei tavattu torilla, vaan Kaupunginlahden pohjukassa, johon saavuttiin yhdessä Siistii ry:n järjestämässä valokulkueessa. Yhteisöllisessä valoteoksessa oli mukana jopa yli 700 kuntalaista ja kokonaisuudessaan juhlavuotta...

Uusikaupunki 400 body
Jokainen uusi kaupunkilainen on meille juhlan aihe. Niinpä Uudenkaupungin kaupunki haluaakin muistaa juhlavuotenaan erityisesti kaupunkiimme syntyviä vauvoja. 

Uusikaupunki 400 -body on sekä suunniteltu että valmistettu...