Suomi
Uudenkaupungin uimahalli
Uimahalli

Vauvauinti

Vauvauintia Uudessakaupungissa

Vauvauinnin tavoitteita

  • perheen yhteinen iloinen leikkihetki
  • luo sosiaalista kanssakäymistä perheiden välille
  • terveellinen, säännöllinen liikuntaan johtava harrastus
  • tekee lapsesta veden ystävän
  • edesauttaa (myöhäisempää) uimataidon oppimista
  • lisää vesiturvallisuutta

Aikataulu

Seuraava vauvauinti-info järjestetään uimahallin kokoustilassa La 7.9.2019 klo 12.30.                                                                                                                                                                                                                                                               Uusi vauvauintiryhmä aloittaa La 14.9.2019 klo 9.00.

Huomioithan, että uuteen vauvauintiryhmään ilmoittaudutaan vain infotilaisuudessa!

Aiemmin vauvauinti-infoon osallistuneille, uusille vauvauimareille, riittää pelkkä ilmoittautuminen.

Lisätietoja kahviosta, puh. 050 420 5203, uimahalli@uusikaupunki.fi


Vauvauinti on vauvojen ja vanhempien yhteinen, koulutetun ohjaajan valvoma leikkihetki lämpimässä vedessä. Ihanteellisin aloitus ikä on 4-5 kuukautta, mutta yläikärajaa aloittamiselle ei ole. Lapsen tulee painaa vähintään 5 kg, jotta hän pysyy lämpimänä 32-asteisessa vedessä.

Vauvauinti on perheen yhteinen harrastus, jossa edetään lapsen ehdoilla. Vauvauinnissa lapsi ei opi itsenäisesti ”uimaan”, vaan hän oppii leikkimään ja sukeltamaan vedessä vanhempien valvonnassa ja avustamana. Vauvauinnissa hyödynnetään sukellusrefleksiä, joka on alle 6 kuukauden iässä esiintyvä suojareaktio. Tätä hyödyntäen saadaan lapsi oppimaan aktiivisen hengityksen pidättämisen veteen joutuessa jo ennen refleksin normaalia häviämistä. Sukellusten määrää ja kestoa rajoitetaan vauvan iän mukaan ja valvotaan ohjaajan toimesta.

Vauvauinnit jatkuvat taas 24.8. alkaen!

Tervetuloa!