Suomi
Uudenkaupunkin Museo
Museo

Opastukset

Poikkeusoloista johtuen museo ei voi toistaiseksi (kesäkaudella 2020) ottaa vastaan yli 10 hengen ryhmiä.

Uudenkaupungin museo järjestää opastuksia erilaisille ryhmille

Oletko tulossa vierailulle museoon ryhmän kanssa? Varaa tällöin opastus etukäteen. Wahlbergin museotaloon voimme ottaa ryhmiä vuoden ympäri. Muut museokohteet ovat avoinna vain kesäaikana. Kesäkohteiden tilat ovat myös rajalliset suuremmille ryhmille.

Lapsiryhmien opastusten tarkoituksena on erityisesti historiaan eläytyminen. Oppaan tehtävänä on saada lapset kuvittelemaan, millaista oli elää menneisyyden Uudessakaupungissa. Museo-opetuksesta löydät tietoa omalta sivulta.

Ryhmävierailu Wahlbergin museotalossa

Oppaan johdolla kuulet tietoa museotalon historiasta, esillä olevista esineistä, elämästä 1800-luvun lopun Uudessakaupungissa sekä yleisesti Uudenkaupungin historiasta. Tilojen ahtauden vuoksi yhden ryhmän maksimikoko on 25 henkilöä. Suuremmat ryhmät jaetaan kahteen opastukseen. Normaaliin opastuskierrokseen kannattaa varata aikaa noin tunti.

Ryhmälipun hinta 3 € (vähintään 10 henkeä) ja opastusmaksu yhdeltä ryhmältä on 40 € (arkisin klo 8-16) tai 60 € (muina aikoina). Ryhmävaraukset museon toimistosta puh. 044 351 5447. Lisätietoa myös hinnastosta.

Rooliopastukset

Wahlbergin talon alakerran perusnäyttelyyn on mahdollista saada rooliopastus, jossa talon entinen asukas Elisabeth Wahlberg esittelee kotiaan ja kertoo elämästä 1800-luvun lopun Uudessakaupungissa. Elisabethin johdolla ryhmä kiertää museotalon kalustettuja huoneita. Opastuksen kesto on noin 30 minuuttia. Tämän jälkeen ryhmä voi kiertää museossa vielä itsekseen tai varata erillisen opastuksen museotalon yläkertaan.

kuva museosta

Kesäopastukset

Kesäaikana 2020 Wahlbergin museotalossa järjestetään yleisöopastuksia yksittäisille museovieraille. Opastukset pidetään tiistaisin klo 10.30 ja torstaisin kello 15.30. Opastukselle voidaan ottaa maksimissaan 10 henkilöä. Opastus normaalin pääsylipun hinnalla.