Suomi
Uudenkaupunkin Museo
Museo

Mobiiliopasteet

Seinätön museo – Uudenkaupungin museo mobiilisti

Uudenkaupungin museo on julkaissut kolme mobiiliopastusreittiä, jotka toimivat kaikenlaisilla älylaitteilla – kännykällä, tabletilla tai pöytätietokoneellakin.

Yksi reiteistä esittelee Uudenkaupungin julkiset muistomerkit ja veistokset. Toinen reitti museo kännykässä on suunnattu etenkin uusikaupunkilaisille koululaisille. Uusin Seinätön museo -opaste perustuu museon Wähälasten Uusikaupunki –julkaisuun, ja siihen on koottu kirjassa esiintyviä kohteita Uudenkaupungin keskustasta, kuten tori, Kalaranta ja Myllymäki.
logokuva

Uudenkaupungin muistomerkit

Uudenkaupungin muistomerkit, ulkoveistokset ja muistolaatat ja niiden taustat  mobiilisti

Uudenkaupungin museo on tuottanut niin kaupunkilaisia kuin matkailijoitakin varten mobiilisivuston Uudenkaupungin keskusta-alueen patsaista, veistoksista muistomerkeistä ja muistolaatoista sekä niiden taustoista. Kaupunkilainen tai matkailija voi mobiililaitteellaan saada lisätietoa matkan varrelle osuvasta muistomerkistä tai suunnitella kävely- tai pyöräilyreittejä näiden muistomerkkien tutkimiseksi. Uudenkaupungin museon ensimmäinen Seinätön museo –mobiiliopaste sisältää viitisenkymmentä kohdetta. Mukana ovat mm. venäläinen hautausmaa, kullantekijöiden muistokivi, pääministeri A. K. Cajanderin muistolaatta, Jussi Vikaisen tekemä Kalastajanaisen suru –sankaripatsas jne.

Mobiilioppaan käyttö on ilmaista ja se toimii älypuhelimella, tabletilla tai myös tietokoneella. Sen käyttöä varten ei tarvitse ladata erillistä sovellusta, vaan siihen pääsee normaalisti nettiselaimen kautta. Mene Uudenkaupungin muistomerkit -sovellukseen tästä.
qr-koodi

#museokännykässä -mobiilisovellus

Tämä opaste on suunnattu etenkin koululaisille. Opaste vie kohteisiin, jotka jotenkin liittyvät uusikaupunkilaisten nuorten ja lasten maailmaan. Sovelluksen avulla on mahdollista tutkiskella, mitä esimerkiksi Leijonapuiston paikalla oli ennen tai milloin rakennettiin jäähalli, Pohitullin koulu jne. Pääset Museokännykässä -sovellukseen tästä.
qr-koodi

Wähälasten Uusikaupunki

Uusin mobiiliopasteista perustuu museon Wähälasten Uusikaupunki –julkaisuun, ja siihen on koottu kirjassa esiintyviä kohteita Uudenkaupungin keskustasta, kuten tori, Kalaranta ja Myllymäki. Koululaisryhmät, ja tietysti kaikki muutkin käyttäjät, voivat mobiiliopasteen avulla tutustua Uudenkaupungin historiaan joko omassa luokassa tai kotona, tai vaikkapa reippaillen kaupungilla kohteesta toiseen. Mobiiliopasteeseen on koottu myös erilaisia kysymyksiä ko. kohteista, joihin vastaamalla voi pistää pystyyn vaikkapa tietokilpailun! Pääset oppaaseen tästä.
logokuva