Suomi
Uudenkaupunkin Museo
Museo

Museokohteet

Wahlbergin museotalo Uudessakaupungissa

Neljä mielenkiintoista ja erilaista historiallista museota

Uudenkaupungin museokohteet ovat kaikki kulttuurihistoriallisia museoita. Wahlbergin museotalo on koko vuoden avoinna oleva päämuseomme, mutta sen lisäksi kaupungista löytyy myös kolme muuta museokohdetta.

Merimiehenkotimuseossa voit kokea, miten uusikaupunkilainen merimiesperhe asui toista sataa vuotta sitten. Luotsimuseossa puolestaan on esillä luotsin ammattiin liittyvää esineitä aidossa vanhassa luotsituvassa. Kalannin kotiseutumuseo sijaitsee noin seitsemän kilometriä kaupungin keskustasta. Museo esittelee vakkasuomalaista talonpoikaiskulttuuria. Nämä kolme kohdetta ovat avoinna kesäaikana.

Uudenkaupungin museoissa pyritään varmistamaan turvalliset museovierailut poikkeusaikanakin. Museokohteista on nyt poistettu erilaiset yhteiskäytössä olevat esineet, joten esim. pihan lasten leikkipaikka ei ole avoinna. Museon yhtäaikaisten kävijöiden määrää voidaan rajata tilanteen mukaan sellaiseksi, että voidaan huolehtia turvaetäisyyksistä. Museoihin saapuvia ohjataan käyttämään käsihuuhdetta saapuessaan ja poistuessaan museotiloista. Pyrimme välttämään käteisen käsittelyä ja suosittelemme käyttämään maksukortteja, Museokorttia, Smartum-korttia tai näiden mobiilisovelluksia. Suosittelemme asiakkaille kasvomaskien käyttöä.
 
Ryhmävierailujen maksimikoko on nyt 10 henkilöä, ryhmävierailuja toteutetaan poikkeusjärjestelyin, olkaa aina ennakolta yhteydessä museon toimistoon.

Pyydämme, että asiakkaat eivät vieraile museoissa, mikäli he eivät tunne itseään terveeksi.
 
Arkisto-, tietopalvelu ja muissa toimistoasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä ennakolta ensisijaisesti sähköpostilla (museo@uusikaupunki.fi tai puhelimitse 044 351 5447), etätyösuosituksen johdosta toimisto saattaa olla arkisin suljettu.
 

Uudessakaupungissa on myös muita kuin kaupungin ylläpitämiä museokohteita. Lisätietoa näistä löydät alla olevista linkeistä.


Wahlbergin museotalo on avoinna 1.9.2020 alkaen TI-PE 12-15

Pääsymaksu 5€ / aikuiset (Museokortti käy maksuvälineenä, samoin Smartum kulttuuriseteli, Smartum kortti, ja SmartumPay).
Käyntiosoite: Ylinenkatu 11, Uusikaupunki
 
Luotsimuseo on avoinna jälleen kesällä 2021.

Koululaisryhmillä ym. on keväällä ja syksyllä mahdollisuus tutustua museoon (varattava ennakkoon).
Merimiehenkotimuseo on avoinna kesäaikana, seuraavaksi kesällä 2021. 
Pääsymaksu 2€ (aikuiset) tai Museokortti
Syksyllä ja keväällä mm. koululaisryhmillä on mahdollisuus vierailla museossa (varattava ennakolta).

Kalannin kotiseutumuseo on avoinna ainoastaan tilauksesta. Kesällä 2020 museoon ei voida ottaa ryhmävierailuja.
Tiedustelut Uudenkaupungin museon toimistosta, puh. 044 351 5447.