Suomi
yläkuva museosta
Museo

Museokohteet

Neljä mielenkiintoista ja erilaista historiallista museota

Uudenkaupungin museokohteet ovat kaikki kulttuurihistoriallisia museoita. Wahlbergin museotalo on koko vuoden avoinna oleva päämuseomme, mutta sen lisäksi kaupungista löytyy myös kolme muuta museokohdetta.

Merimiehenkotimuseossa voit kokea, miten uusikaupunkilainen merimiesperhe asui toista sataa vuotta sitten. Luotsimuseossa puolestaan on esillä luotsin ammattiin liittyvää esineitä aidossa vanhassa luotsituvassa. Kalannin kotiseutumuseo sijaitsee noin seitsemän kilometriä kaupungin keskustasta. Museo esittelee vakkasuomalaista talonpoikaiskulttuuria. Nämä kolme kohdetta ovat avoinna kesäaikana.

Uudenkaupungin museoissa pyritään varmistamaan turvalliset museovierailut poikkeusaikanakin. Museokohteista on nyt poistettu erilaiset yhteiskäytössä olevat esineet, joten esim. pihan lasten leikkipaikka ei ole avoinna. Museon yhtäaikaisten kävijöiden määrää voidaan rajata tilanteen mukaan sellaiseksi, että voidaan huolehtia turvaetäisyyksistä. Museoihin saapuvia ohjataan käyttämään käsihuuhdetta saapuessaan ja poistuessaan museotiloista. Pyrimme välttämään käteisen käsittelyä ja suosittelemme käyttämään maksukortteja, Museokorttia, Smartum-korttia tai näiden mobiilisovelluksia. Suosittelemme asiakkaille kasvomaskien käyttöä.

Ryhmävierailujen maksimikoko on nyt 10 henkilöä, ryhmävierailuja toteutetaan poikkeusjärjestelyin, olkaa aina ennakolta yhteydessä museon toimistoon.
 
Arkisto-, tietopalvelu ja muissa toimistoasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä ennakolta ensisijaisesti sähköpostilla (museo@uusikaupunki.fi tai puhelimitse 044 351 5447), etätyösuosituksen johdosta toimisto saattaa olla arkisin suljettu.

Alla olevista linkeistä löydät lisätietoa muista Uudessakaupungissa ja Varsinais-Suomessa sijaitsevista museokohteista.

Wahlbergin museotalo on avoinna 14.6.-29.8.2021 ma-pe 10-17 ja la-su 12-15. Muina aikoina ti-pe 12-15. Avoinna myös Uudenkaupungin Vanhat talot -tapahtuman aikana 4.-5.9.2021 12-18. 

Museossa on asiakkaillemme vahva kasvomaskisuositus. Maksut suoritetaan museossa, mieluiten maksukorteilla (aikuiset 5€ / Museokortti / Smartum / Edenred).

Tiedustelut museon toimistosta 044 3515447.

Uudenkaupungin museon toimisto on vielä suljettuna asiakkailta. Vahvan etätyösuosituksen mukaan museon henkilökunta työskentelee osittain etätyössä. Tietopalvelu-, kokoelma- ja arkistoasioissa ottakaa siis yhteyttä ennakolta museon henkilökuntaan puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot löytyvät täältä. 

Käyntiosoite: Ylinenkatu 11, Uusikaupunki
Luotsimuseo on avoinna 21.6.-8.8.2021 joka päivä 12-15 (juhannuksena 25.-27.6. museot ovat suljettuina)
Avoinna myös Uudenkaupungin Vanhat talot -tapahtuman aikana 4.-5.9.2021 12-18. 

Museoon on vapaa sisäänpääsy.

Koululaisryhmillä ym. on keväällä ja syksyllä mahdollisuus tutustua museoon (varattava ennakkoon).
Merimiehenkotimuseo on avoinna 21.6.-8.8.2021 joka päivä 12-15 (museot ovat suljettuina juhannuksena 25.-27.6.)
Avoinna myös Uudenkaupungin Vanhat talot -tapahtuman aikana 4.-5.9.2021 12-18. 

Museoon on vapaa sisäänpääsy.


Syksyllä ja keväällä mm. koululaisryhmillä on mahdollisuus vierailla museossa (varattava ennakolta).

Kalannin kotiseutumuseo on avoinna ainoastaan tilauksesta. Kesällä 2021 museoon ei voida ottaa ryhmävierailuja.
Tiedustelut Uudenkaupungin museon toimistosta, puh. 044 351 5447.