Suomi
Uudenkaupunkin Museo
Museo

Museokohteet

Wahlbergin museotalo Uudessakaupungissa

Neljä mielenkiintoista ja erilaista historiallista museota

Uudenkaupungin museokohteet ovat kaikki kulttuurihistoriallisia museoita. Wahlbergin museotalo on koko vuoden avoinna oleva päämuseomme, mutta sen lisäksi kaupungista löytyy myös kolme muuta museokohdetta. Uudenkaupungin museo järjestää myös taidenäyttelytoimintaa Kulttuurikeskus Crusellin Liljelund-hallissa.

Merimiehenkotimuseossa voit kokea, miten uusikaupunkilainen merimiesperhe asui toista sataa vuotta sitten. Luotsimuseossa puolestaan on esillä luotsin ammattiin liittyvää esineitä aidossa vanhassa luotsituvassa. Kalannin kotiseutumuseo sijaitsee noin seitsemän kilometriä kaupungin keskustasta. Museo esittelee vakkasuomalaista talonpoikaiskulttuuria. Nämä kolme kohdetta ovat avoinna kesäaikana.

Museovierailut kesällä 2020

Uudenkaupungin museoissa pyritään varmistamaan turvalliset museovierailut poikkeusaikanakin. Wahlbergin museotalo avautuu maanantaina 8.6. Samaan aikaan museossa avautuu myös näyttely Talotarinoita. Luotsimuseo ja Merimiehenkotimuseo avautuvat juhannuksen jälkeen 22.6.
 
Museokohteista on tänä kesänä poistettu erilaiset yhteiskäytössä olevat esineet, joten esim. pihan lasten leikkipaikka ei ole tänä kesänä avoinna. Museon yhtäaikaisten kävijöiden määrää voidaan rajata tilanteen mukaan sellaiseksi, että voidaan huolehtia turvaetäisyyksistä. Etenkin Merimiehenkotimuseossa ja Luotsimuseossa kävijöiden on hyvä varautua siihen, että joutuvat hetken odottaa pääsyään museon sisätiloihin.
 
Museoihin saapuvia ohjataan käyttämään käsihuuhdetta saapuessaan ja poistuessaan museotiloista. Pyrimme välttämään käteisen käsittelyä ja suosittelemme käyttämään maksukortteja, Museokorttia, Smartum-korttia tai näiden mobiilisovelluksia. Luotsimuseoon ja Merimiehenkotimuseoon on kesällä 2020 vapaa sisäänpääsy.  
 
Tänä kesänä museoissa ei oteta vastaan yli 10 hengen ryhmävierailuja, tiistain ja torstain yleisöopastuksilla enimmäismäärä on myös 10 henkilöä.
 
Pyydämme, että asiakkaat eivät vieraile museoissa, mikäli he eivät tunne itseään terveeksi.
 
Arkisto-, tietopalvelu ja muissa toimistoasioissa pyydämme ottamaan yhteyttä ennakolta ensisijaisesti sähköpostilla tai puhelimitse.
 

Uudessakaupungissa on myös muita kuin kaupungin ylläpitämiä museokohteita. Lisätietoa näistä löydät alla olevista linkeistä.


8.6.-30.8.2020 Wahlbergin museo on avoinna MA-PE 10-17 ja LA-SU 12-15.
Yleisöopastukset maks. 10 hengen ryhmille 16.6.-9.8. tiistaisin 10.30 ja torstaisin 15.30

1.9.2020 alkaen TI-PE 12-15


Pääsymaksu 5€ / aikuiset (Museokortti käy maksuvälineenä, samoin Smartum kulttuuriseteli, Smartum kortti, ja SmartumPay).
Käyntiosoite: Ylinenkatu 11, Uusikaupunki
 
Luotsimuseo on avoinna 22.6.-9.8.2020 joka päivä 12-15.
Kesällä 2020 museoon on vapaa sisäänpääsy.


Pääsymaksu 2€ (aikuiset) tai Museokortti


Koululaisryhmillä ym. on keväällä ja syksyllä mahdollisuus tutustua museoon (varattava ennakkoon).
Merimiehenkotimuseo on avoinna kesäaikana, seuraavaksi kesällä 2020. 
Pääsymaksu 2€ (aikuiset) tai Museokortti
Syksyllä ja keväällä mm. koululaisryhmillä on mahdollisuus vierailla museossa (varattava ennakolta).

Kalannin kotiseutumuseo on avoinna ainoastaan tilauksesta. Kesällä 2020 museoon ei voida ottaa ryhmävierailuja.
Tiedustelut Uudenkaupungin museon toimistosta, puh. 044 351 5447.