Suomi
Uudenkaupunkin Museo
Museo

Museo

Wahlbergin museotalo Uudessakaupungissa

Tervetuloa tutustumaan Uudenkaupungin historiaan!

Uudenkaupungin museon tarkoituksena on saada kaupunkilaiset ja vieraat ihastumaan Uuteenkaupunkiin. Tähän se tähtää esittelemällä mm. valokuva- ja esinekokoelmiaan verkossa ja näyttelyissä. Uudenkaupungin museo ylläpitää neljää mielenkiintoista museokohdetta: Wahlbergin museotaloa, Merimiehenkotimuseota, Luotsimuseota ja Kalannin kotiseutumuseota. Museon laajat kokoelmat ja palvelut tarjoavat niin kaupunkilaisille kuin vieraillekin tietoa Uudenkaupungin nelisataavuotisesta historiasta. Lisäksi Uudenkaupungin museo huolehtii taidenäyttelyiden järjestämisestä Kulttuurikeskus Crusellin Liljelundhallissa.

Uudenkaupungin museon toiminnasta löydät tietoa myös sosiaalisen median kautta. Voit seurata meitä Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Uudenkaupungin muista nähtävyys-, museo- ja näyttelykohteista löydät tietoa Visit Uusikaupunki -matkailusivustolta.

Perinteikäs Uudenkaupungin Vanhat Talot- puutalotapahtuma järjestetään jälleen tänä vuonna, syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 7.-8.9.2019, jo kahdeksatta kertaa. Kymmenet tunnelmallisen kauniit kodit ja vehreät pihat avaavat ovensa ja porttinsa...
Uudenkaupungin museon valokuvakokoelma
Museon vakituisen henkilökunnan lomaillessa (heinä-elokuussa) Uudenkaupungin museon tietopalvelu ja mm. valokuva-arkisto ovat suljettuina.
Uudenkaupungin Kaupunginlahden vaiheet yli sadan vuoden ajalta ovat nyt nähtävillä Pakkahuoneen kahvilan viereisessä entisessä Vason myllyrakennuksessa, jonka nimi on nyt vaihtunut Uudenkaupungin Merikeskukseksi. Näyttelyssä on esillä noin 40...
Uudenkaupungin museoissa on lapsivieraille runsaasti tekemistä. Onkin tavallista, että lapset eivät malta millään lähteä museoistamme pois.
...
Miten asui laivatimpuri Viktor Roslöfin pieni perhe 1900-luvun alun Uudessakaupungissa? Pieni aikamatka tuon ajan kaupunkiin onnistuu vierailemalla Myllymäen länsilaidalla sijaitsevassa punaisessa pienessä mökissä, joka on yksi kaupungin vanhimpia...
logokuva
Toimisto on pääsääntöisesti avoinna arkisin 8-15
Wahlbergin museotalo on avoinna tiistaista perjantaihin 12-15 (lisäksi ryhmille tilauksesta, kesällä pidemmät ajat).

Pääsymaksu 5€ / aikuiset (Museokortti käy maksuvälineenä).
Käyntiosoite: Ylinenkatu 11, Uusikaupunki
 
Merimiehenkotimuseo on avoinna kesäaikana.

Pääsymaksu 2€ (aikuiset) tai Museokortti
Syksyllä ja keväällä mm. koululaisryhmillä on mahdollisuus vierailla museossa (varattava ennakolta).

 
Luotsimuseo on avoinna kesäaikana.

Pääsymaksu 2€ (aikuiset) tai Museokortti


Koululaisryhmillä ym. on keväällä ja syksyllä mahdollisuus tutustua museoon (varattava ennakkoon).

Kalannin kotiseutumuseo on avoinna ainoastaan tilauksesta. Tiedustelut Uudenkaupungin museon toimistosta, puh. 044 351 5447.