Suomi
Uudenkaupunkin Museo
Museo

Museo

Wahlbergin museotalo Uudessakaupungissa

Tervetuloa tutustumaan Uudenkaupungin historiaan!

Uudenkaupungin museon tarkoituksena on saada kaupunkilaiset ja vieraat ihastumaan Uuteenkaupunkiin. Tähän se tähtää esittelemällä mm. valokuva- ja esinekokoelmiaan verkossa ja näyttelyissä. Uudenkaupungin museo ylläpitää neljää mielenkiintoista museokohdetta: Wahlbergin museotaloa, Merimiehenkotimuseota, Luotsimuseota ja Kalannin kotiseutumuseota. Museon laajat kokoelmat ja palvelut tarjoavat niin kaupunkilaisille kuin vieraillekin tietoa Uudenkaupungin nelisataavuotisesta historiasta.

Uudenkaupungin museon toiminnasta löydät tietoa myös sosiaalisen median kautta. Voit seurata meitä Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Uudenkaupungin muista nähtävyys- ja näyttelykohteista löydät tietoa kaupungin matkailusivustolta.

John Nurmisen Säätiön toteuttama Loki-palvelu myönsi historiansa ensimmäisen Loki-tunnustuksen Uudenkaupungin museolle. Loki on John Nurmisen Säätiön toteuttama, kaikille avoin ja maksuton merellinen...
Kuva näyttelyjulisteesta
Uudenkaupungin museon Wahlbergin museotalossa avautui koko vuoden esillä oleva näyttely Uusikaupunkilaisten neljä vuosisataa.

Uudenkaupungin 400-vuotisen historian kunniaksi toteutettu juhlanäyttely kertoo tarinoita uusikaupunkilaisten...
Sivusto tuo esille koko sen ajan yhteiskunnan kirjon ja nopean muutoksen ja luo elävän kokonaiskuvan sadan vuoden takaisesta elämästä. Loimaalla kansakouluopettaja Miina Penttilä vastusti tsaarin valtaa ompelemalla surupuvun. Turussa liikemies ja...
logokuva
Toimisto on pääsääntöisesti avoinna arkisin 8-15
Museo on talviaikana avoinna ti-pe klo 12-15 tai ryhmille sopimuksesta.
Kesäaikana (12.6. - 27.8.2017) museo on avoinna ma-pe klo 10-17 ja la-su klo 12-15.
Pääsymaksu 4€ (aikuiset) tai Museokortti
Museo on suljettu helatorstaina
Avoinna kesäaikana, 26.6. - 13.8.2017 päivittäin klo 12-15.
Pääsymaksu 2€ (aikuiset) tai Museokortti
Avoinna kesäaikana, 26.6. - 13.8.2017 ma-su (päivittäin) klo 12-15.
Pääsymaksu 2€ (aikuiset) tai Museokortti

Kalannin kotiseutumuseo on avoinna ainoastaan tilauksesta. Tiedustelut Uudenkaupungin museon toimistosta, puh. 044 351 5447.