Suomi
Uudenkaupunkin Museo
Museo

Museo

Wahlbergin museotalo Uudessakaupungissa

Tervetuloa tutustumaan Uudenkaupungin historiaan!

Uudenkaupungin museon tarkoituksena on saada kaupunkilaiset ja vieraat ihastumaan Uuteenkaupunkiin. Tähän se tähtää esittelemällä mm. valokuva- ja esinekokoelmiaan verkossa ja näyttelyissä. Uudenkaupungin museo ylläpitää neljää mielenkiintoista museokohdetta: Wahlbergin museotaloa, Merimiehenkotimuseota, Luotsimuseota ja Kalannin kotiseutumuseota. Museon laajat kokoelmat ja palvelut tarjoavat niin kaupunkilaisille kuin vieraillekin tietoa Uudenkaupungin nelisataavuotisesta historiasta.

Uudenkaupungin museon toiminnasta löydät tietoa myös sosiaalisen median kautta. Voit seurata meitä Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Uudenkaupungin muista nähtävyys-, museo- ja näyttelykohteista löydät tietoa Visit Uusikaupunki -matkailusivustolta.

Tänä aikana, kun eri palveluiden ovet ovat kiinni ja lähikontakteja tulee vältää, on hyvä muistaa, että tekemistä ja katsottavaa voi löytää monenlaisista kanavista. Uudenkaupungin museo on jo aikaisemminkin ja erityisesti nyt, tuottanut kaupungin...
Uudenkaupungin museon YouTube -kanava kannattaa juuri nyt ottaa seurantaan. Julkaisemme kanavassa sarjan "Tarinoita Wahlbergin museotalosta". Ensimmäinen video julkaistiin 18.3.2020. Siinä kerrotaan merikapteeni Eskil Hellstenin tarinaa.
...

Vähälapsena-näyttely ikkunaruudun takaa

La 21.3.2020 - Su 12.4.2020
Uudenkaupungin museon tilojen ollessa suljettuna voi osaan museon viime vuoden päänäyttelystä "Vähälapsena" tutustua näyteikkunan takaa. Alisellakadulla, ns. Esko-Holvin kiinteistön näyteikkunoissa (Alinenkatu 24) on esillä museon näyttelytekstejä ja kuvia.

Kävelylenkin lomassa voi siis...
Uudenkaupungin museo on julkaissut ensimmäisen virtuaaliluennon. Uudenkaupungin varhaisista valokuvaajista kertova esitelmä on nyt katsottavissa museon YouTube -kanavalla.

Videon kesto on noin...
TIEDOTE 16.3.2020

UUDENKAUPUNGIN MUSEON WAHLBERGIN MUSEOTALO ON
...
Uudenkaupungin museo kerää tarinoita, muistoja ja nimityksiä, jotka liittyvät Uudenkaupungin keskusta-alueen rakennuksiin. Kaupungin keskustassa on paljon kaupunkilaisille tuttuja rakennuksia. Monet julkiset ja yksityisetkin rakennukset ovat...
Toimisto on pääsääntöisesti avoinna arkisin 8-15

Museon toimisto on suljettu 20.1.
Wahlbergin museotalo on avoinna tiistaista perjantaihin 12-15 (lisäksi ryhmille tilauksesta, kesällä pidemmät ajat).

Alkuvuonna 2020 museon sisäikkunoita korjataan, joten on mahdollista, että tästä aiheutuu ajoittain häiriötä museovierailulle.

MUSEO ON KORONATILANTEEN JOHDOSTA SULJETTU 13.4.2020 SAAKKA

Pääsymaksu 5€ / aikuiset (Museokortti käy maksuvälineenä, samoin Smartum kulttuuriseteli, Smartum kortti, ja SmartumPay).
Käyntiosoite: Ylinenkatu 11, Uusikaupunki
 
Merimiehenkotimuseo on avoinna kesäaikana.

Pääsymaksu 2€ (aikuiset) tai Museokortti
Syksyllä ja keväällä mm. koululaisryhmillä on mahdollisuus vierailla museossa (varattava ennakolta).

 
Luotsimuseo on avoinna kesäaikana.

Pääsymaksu 2€ (aikuiset) tai Museokortti


Koululaisryhmillä ym. on keväällä ja syksyllä mahdollisuus tutustua museoon (varattava ennakkoon).

Kalannin kotiseutumuseo on avoinna ainoastaan tilauksesta. Tiedustelut Uudenkaupungin museon toimistosta, puh. 044 351 5447.