Suomi
Liikunta

Laavut

Uudenkaupungin kaupungin alueelle on kaupungin toimesta rakennettu kaikkiaan 3 laavua. Hiun, Kasarminlahden ja Oinassaaren laavuilla pyritään polttopuiden jatkuvaan ylläpitoon. Vionpuhtiin, Kasarminlahden laavun läheisyyteen, on rakennettu myös nuotiopaikka Vakka-Suomen ladun toimesta. Tervetuloa nauttimaan luonnonrauhasta.

Oinassaaren laavu

Oinassaaren laavu on mukava retkikohde autoilijalle, veneilijälle tai hyväkuntoiselle pyöräilijälle. Se sijaitsee Korsaaressa, Uudenkaupungin keskustasta n.18 km Lepäisten suuntaan.
Sijaintikartta

Kasarminlahden laavu ja retkeilyalue

Kasarminlahden laavu on uusin laavu, joka on rakennettu vuonna 2009. Se sijaitsee kaupungin keskustan eteläpuolella, mukavan kävelymatkan etäisyydellä. Urheilukentän parkkipaikalta on maastoon merkittyä reittiä pitkin laavulle matkaa n. 2,5 km ja melko lähelle rakennetulle Vionpuhdin nuotiopaikalle n. 3,8 km. Laavulle voit lumisina talvina myös hiihtää.

Reittikartta
Valokuvia

Vakka-Suomen Latu ry järjestää myös aktiivisesti retkiä Kasarminlahden laavulle. Yhdistyksen toiminnasta ja retkistä tarkemmin Vakka-Suomen Ladun omilla nettisivuilla.

Hiunjärven laavu

Hiunjärven laavu sijaitsee kaupungin keskustan pohjoispuolella aivan Hiunjärven rannan tuntumassa. Hiunjärvi on jopa maakunnallisesti merkittävä lintujärvi ja niinpä sen rannalle on rakennettu myös lintutorni. Alueella kulkee myös luontopolku.

Laavulle ja lintutornille on Saarniston koulun vieressä olevan alikulkutunnelin kohdalta, tai Juolukkatien päästä, kävelymatkaa minimissään vain noin yksi kilometri.
Sijaintikartta