Liikunta

Haastepyöräily 1.5.-31.8.2017!

Tämän vuoden Haastepyöräilyyn on ilmoittautunut 31 kuntaa Satakunnasta ja Varsinais-Suomesta. Vapusta juhannukseen ajoittuva haastepyöräily on perinteikäs pyöräilykampanja alueellamme, jossa halukkaat kunnat jatkavat kampanjaa aina elokuun loppuun asti. Viime vuonna kampanjassa pyöräiltiin yli 50 kertaa maapallon ympäri, eli kokonaissuoritusmäärä oli yli 2 miljoonaa kilometriä. Koulu- ja työmatkapyöräily sekä pyöräretket ovat edelleen tärkeä osa Haastepyöräilyä, mutta pääteemana vuonna 2017 on 100 pyöräilytekoa.

• Tehdään itsenäisyyden kunniaksi yhdessä 100 pyöräilytekoa tai enemmän! Yksittäiset ihmiset, koulut, kaveriporukat, järjestöt, kunnat tai yritykset voivat yhdessä tai erikseen tehdä oman teon. Tavoitteena voi olla vaikka 100 Haastepyöräilykirjausta, 100 pyöräiltyä työmatkaa, 100 pyöräretkelle vietyä lasta, 100 vähävaraisille lahjoitettua polkupyörää tai 100 uutta, kunnollista pyörätelinettä. Yhdessä on sadan alku ja porukalla tavoitteisiin on helpompi päästä, toteaa LiikUn harrasteliikunnan kehittäjä Juha Koskelo.

Voit osallistua tekemällä valitsemiasi pyöräilytekoja ja kertomalla niistä Twitterissä tai Instagramissa tunnisteella #100pyöräilytekoa. Facebookissa voit kirjata ne tapahtuman 100 Pyöräilytekoa -sivulle.

Miten osallistut Haastepyöräilyyn
Jokaisessa Haastepyöräilykunnassa on merkattuja kirjauslaatikoita, joiden kirjausvihkoon pyöräilijät voivat merkitä tietonsa ja suorituksensa. Haastepyöräilyn ja kuntien nettisivuilta löytyy kuntien laatikkokartat ja
sijainnit. Yhteen laatikkokirjaukseen oikeuttava pyöräilymatka on 10 km, mutta nettikirjaukseen voi kirjata pitemmänkin matkan, kuten esimerkiksi 25 km.

• Eli jos matkan varrella ei ole yhtään kirjauslaatikkoa tai pyörälenkillä ei halua pysähtyä jokaiselle kirjauslaatikolle, niin lenkin jälkeen on mahdollisuus kirjata suoritus oman kunnan tuloksiin
helposti Haastepyöräilysivujen kautta, toteaa Juha Koskelo.

Kaikkien kuntien tulokset kerätään yhteen ja ilmoitetaan nettisivullamme kampanjan päätyttyä. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntavirastojen kanssa. LiikU ja
kunnat arpovat kaikkien pyöräilijöiden kesken palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Tarkemmat tiedot Haastepyöräilystä ja nettikirjauslinkit löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/haastepyoraily.

Haastepyöräilyn vastuuhenkilö  Heidi Vuori - 0505525432 - heidi.vuori@uusikaupunki.fi