Lyhtyjen yön esitys. Kaksi kitaristia ja laulaja esiintyvät yleisölle puistossa.
Kulttuuri

Liljelund-hallin näyttelykalenteri 2023

vk 25-28 KESÄTAUKO
 
  • vk 28 - vk 32: Elämän Muodot. Karoliina Arvilommi, Marjaana Rotko ja Pirjo Nylander
  • vk 33 - vk 37: ilmoitetaan myöhemmin
  • vk 38 - vk 41: Vakka-Suomen taideyhdistyksen taidenäyttely
  • vk 42 - vk 45: Sanna Halme
  • vk 46 - vk 49: Raija Nokkala
  • vk 50 alkaen: Näin unta kesästä. T-huone taiteilijakollektiivi
(Tarkat aloitus- ja lopetuspäivämäärät päivitetään näyttelyn lähestyessä.)

Näyttelyyn tulijalle

Kulttuurikeskus Crusellin alakerrassa sijaitsevassa Liljelund-hallissa järjestetään noin kuukausittain vaihtuvia taidenäyttelyitä. Taidenäyttelyt ovat avoinna Kulttuurikeskus Crusellin aukioloaikojen mukaan - myös silloin, kun talossa on muuta tapahtumaa. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Esteetön sisäänkäynti tapahtuu Kulttuurikeskus Crusellin sivuovesta, jota pidetään auki näyttelyn ollessa avoinna.

Näyttelyn pitäjälle

Näyttelytila on tarkoitettu sekä taiteen harrastajille että ammattilaisille ja se on varattavissa noin yhdeksi kuukaudeksi kerrallaan. Tila voidaan myöntää tyypillisten kuvataidenäyttelyiden lisäksi myös muunlaiseen kulttuuritoimintaan. Uudenkaupungin kulttuuripalvelut järjestää syksyisin julkisen näyttelyhaun, jonka pohjalta pyritään luomaan koko seuraavan vuoden näyttelykalenteri. Näyttelytilan varaustilannetta voi tiedustella muinakin ajankohtina.

Liljelund-halli on kunnostettu ja sen valaisu uusittu vuoden 2020 aikana. Näyttelyiden rakentamista varten tilassa on kiskoin ja vaijerein varustettu kiinteä ripustusvälineistö, erikokoisia jalustoja, liikuteltavia sermejä, sekä valkoisia taustalevyjä.

Taiteilija laatii itse näyttelyn esittelytekstin, taideteoslistan, lehdistötiedotteen, avajaiskutsun ja julisteen ellei toisin sovita. Taiteilija vastaa myös mahdollisesta avajaistilaisuudesta (ohjelma, tarjoilut yms.). Uudenkaupungin kulttuuripalvelut lisäävät tiedon näyttelystä kaupungin verkkosivuille, mainostavat näyttelyä sosiaalisessa mediassa ja voivat huolehtia kutsujen ja julisteiden jakelusta sähköisesti (kutsuvieraslistassa yli 100 osoitetta). Kulttuuripalvelut vastaa myös näyttelytilan valvonnasta ja avustaa sekä näyttelyn ripustuksessa että purkamisessa. Näyttelytilaan on vapaa sisäänpääsy.

Liljelund-hallin pinta-ala on noin 325m² ja seinäalaa ripustuksille on noin 50 metrin verran. Ripustuskiskojen korkeus vaihtelee noin 2-3 metrin välillä.

Pohjapiirros:

Näyttelyn aukioloajat


ma-ke klo 10-16 | to 10-18 | pe 10-16


Lisätietoja Liljelund-hallista


Joni Pietiläinen
kulttuurituottaja

joni.pietilainen@uusikaupunki.fi
puh. 040 848 6404