Kulttuuri ja vapaa-aika
Kulttuuri ja vapaa-aika

Kaukopalvelu

Kaukopalvelutilaus

Kaukopalvelu on kirjastojen välistä toimintaa, ja sen avulla voit hyödyntää koko kirjastoverkkoa. Jos missään Vaski-kirjastossa ei ole haluamaasi teosta, se voidaan tilata muualta kaukopalvelun kautta. Vaski-kirjastojen kokoelmissa olevia, mutta lainassa olevia teoksia ei tilata kaukolainana - tee tällöin normaalisti varaus teoksesta. Kun teos on noudettavissa, saat siitä noutoilmoituksen. Kaukopalvelutilauksia otetaan vastaan kaikissa Vaski-kirjastoissa.

Kaukolainat ovat maksullisia

Kirjastot perivät kaukolainoista lähettävien kirjastojen maksujen lisäksi tilausmaksun. Maksut peritään lainojen saavuttua. Lisäksi tilaaja sitoutuu suorittamaan posti-, jäljenne- ym. kulut.

Toimitusajat vaihtelevat

Yleensä kannattaa varautua n. 2 viikon odotukseen, mutta toimitusaika pitenee esim. jos lähettävässä kirjastossa on varauksia samasta teoksesta. Kun kaukolainaksi tilattu teos saapuu kirjastoon, ilmoitetaan tilaajalle puhelimitse, sähköpostitse tai postitse.

Kaukolainoissa noudatetaan lähettävien kirjastojen ehtoja ja laina-aikoja

Kaikkea materiaalia ei välttämättä anneta kaukolainaksi ja joskus lainat saa vain lukusalikäyttöön.

Kaukolainat palautetaan aina tilaajakirjaston kautta

Lainan mukana säilytettävään saateliuskaan on merkitty eräpäivä, jolloin laina tulee palauttaa takaisin kaukopalveluun. Myös uusintapyynnöt tehdään kaukopalvelun kautta.

Kaukopalvelu kirjastoille

Lähetämme kirjastoille kaukolainaksi aineistoa, jota ei ole niiden omissa kokoelmissa. Kaukolainatilauksen voi tehdä suoraan Vaski-verkkokirjaston kautta tai ottamalla sähköpostitse yhteyttä siihen Vaski-kirjastoon, jonka kokoelmiin materiaali kuuluu. Uudenkaupungin kaupunginkirjaston kaukopalvelun sähköposti on kaukopalvelu@uusikaupunki.fi