Suomi
Kaupunki ja hallinto
Kaupunki ja hallinto

Koronarokotukset Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella

Ajankohtaistilanne 23.7.2021

Uudessakaupungissa aloitettiin koronavirusta vastaan rokottaminen tammikuun 2021 alussa. Rokotukset etenevät kansallisen rokotusstrategian mukaisesti. Viikon 28 loppuun mennessä yhteistoiminta-alueella on annettu noin 20800 rokotetta. Ikäihmisten ympärivuorokautisen hoivan yksiköiden tehosterokotukset on saatu valmiiksi.

Eri väestöryhmien rokotusaikatauluista ja käytännön järjestelyistä tiedotetaan verkossa ja paikallislehdissä. Rokotusaikatauluun vaikuttaa rokotteiden saatavuus. Terveydenhuollon suuren kuormituksen vuoksi ylimääräisiä kyselyjä henkilöstölle toivotaan vältettävän.

Ajankohtaistilanne päivitetään vähintään kerran viikossa.

16 vuotta täyttäneiden koronarokotukset käynnissä

16 vuotta täyttäneiden tai sitä vanhempien koronarokotukset ovat vuorossa viikosta 26 alkaen. Riskiryhmien 1 ja 2 rokotukset jatkuvat, riskiryhmien alaikäraja molemmissa ryhmissä 12 vuotta (pitää olla täyttänyt 12).

Koronarokotusajat viikolle 29 täyttyivät nopeasti. Viikon 30 ajat avautuivat varattaviksi perjantaina 23.7 klo 12.
Jos olet jo soittanut koronarokotteen ajanvarausnumeroon, niin soittosi on huomioitu ja olet jonossa. Soitamme rokotettaville järjestyksessä aina, kun rokotusaikoja avataan. Suosittelemme verkkopalvelun käyttöä, koska puhelinpalvelumme on ruuhkautunut!

Rokotusajan voi varata sähköisessä ajanvarauspalvelussa tai puhelimitse 02 4612 517. Voit jättää viestin automaattiin, josta hoitaja soittaa takaisin jonossa seuraavana olevalle siinä vaiheessa, kun rokotusaikoja on annettavana. Pahoittelemme puhelinlinjamme ruuhkautumista. Mikäli et pääse vastaamaan rokotenumerosta saapuvaan puheluun, älä tee takaisinsoittoa vaan sinulle soitetaan uudestaan!

Rokotuspaikkana ensimmäisissä rokotusannoksissa toimii Uudessakaupungissa Rokottamo osoitteessa Välskärintie 2A. Jo aikaisemmin Terveystiellä annettujen rokotusten tehoste annetaan myös Terveystiellä. Muissa kunnissa oma terveysasema. Uudessakaupungissa rokotuspäiviä on joka viikko, pienemmillä terveysasemilla joka toinen viikko. Viikosta 19 (10.5.)alkaen 1. rokotukset annetaan osoitteessa Välskärintie 2A (Rokottamo). 2. rokotukset annetaan edelleen Terveystiellä niille, joiden 1. rokotus siellä annettu.


Aikoja avataan sitä mukaa lisää, kun rokotteiden saapuminen varmistuu.

Tehosterokotusten (2. annos) aikojen vaihtaminen sallitaan ainoastaan pakottavista syistä! Vaihdot tapahtuvat aina puhelimitse, eli EI VOI VARATA VERKOSTA UUTTA AIKAA!! Karjurock tai muut kesäjuhlat eivät ole pakottava syy siirtää rokotusaikaa.

 

Rokotusajan voivat varata viikolle 29:

 • 16 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat
 • Riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat yli 12-vuotiaat

Verkkoajanvarauksessa huomioitavaa: 

 • Tarkista, että olet varaamassa aikaa oikeaan palveluun (Covid rokote) ja toimipisteeseen.
 • Jokaiselle rokotukseen tulevalle on varattava oma aika, eli omaishoitaja ei voi tulla samalla varauksella kuin ikäihminen. 


Kuulo- ja puhevammaisen asiakkaan ajanvaraukset koko yhteistoiminta-alueella tekstiviestitse numerosta 050 5944578.

 

Koronarokotusten aikataulu

Rokotettava ryhmä Tilanne Aikataulu
Koronaan liittyvää työtä tekevät sote-huollon ammattilaiset VALMIS Aloitettiin 4.1.2021
Iäkkäiden henkilöiden asumispalvelujen ja laitoshoidon toimintayksiköiden henkilökunta ja asukkaat VALMIS Aloitettiin 18.1.2021
16 vuotta täyttäneet  ja tätä vanhemmat Käynnissä Aloitettu 29.6.2021
Lääketieteelliset riskiryhmät 1 (12-64 vuotta) Käynnissä Aloitettu 19.4.2021
Lääketieteelliset riskiryhmät 2 (12-64 vuotta) Käynnissä Aloitettu 19.4.2021


Kansallinen rokotusjärjestys

Asetuksen mukaan rokotukset annetaan eri väestöryhmille seuraavassa järjestyksessä:

 1. covid-19-tautiin sairastuneiden tai perustellusti sairastuneeksi epäiltyjen henkilöiden tutkimiseen, välittömään hoitoon tai huolenpitoon liittyvä tai muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä sosiaalihuollon iäkkäille henkilöille tarkoitetun asumispalvelun ja laitoshoidon toimintayksikön henkilöstö ja asukkaat; sekä 19.4. voimaantulleen asetuksen mukaisesti kuntavaalien 2021 kotiäänestyksestä huolehtivat vaalitoimitsijat ja laitosäänestyksen toimittavat vaalivirkailijat;
 2. 70 vuotta täyttäneet ja vanhemmat henkilöt; 
 3. henkilöt, joilla on vakavalle covid-19-taudille altistavia sairauksia; 
 4. muut kuin 1-3 kohdassa tarkoitetut henkilöt ikäryhmittäin siten, että ensin rokotetaan 60-69-vuotiaat, sen jälkeen 50-59-vuotiaat, sitten 40-49-vuotiaat, sitten 30-39-vuotiaat ja lopuksi 16-29-vuotiaat. 

Ilmoita rokotuksen haittavaikutuksesta, jos rokote on

 • uhannut henkeä
 • johtanut sairaalahoitoon
 • johtanut työstä poissaoloon
 • jos haittavaikutus on odottamaton eli se poikkeaa laadultaan tai voimakkuudeltaan rokotteen valmisteyhteenvedossa mainituista
Jos rokote on annettu työterveyshuollossa, ilmoita haittavaikutuksesta rokotteen antaneeseen työterveyshuoltoon.
 

Muut ilmoitukset rokotetun kotikunnan mukaisesti:

Uusikaupunki puh. 044 551 2520 klo 12 -13

Pyhäranta puh. 02 4612518

Vehmaa - Taivassalo puh. 02 4612519

Kustavi puh. 02 4612518
 

Katso lisätietoja:

https://www.fimea.fi/tietoa_fimeasta/ajankohtaista/koronavirus-covid-19-...

https://thl.fi/fi/-/fimea-ja-thl-seuraavat-koronarokotteiden-haittavaiku...

Kansallinen koronarokotustodistus

Suomen kansallinen koronarokotustodistus on saatavilla Omakanta-palvelusta. Koronarokotustodistus näkyy Omakannassa viiden vuorokauden kuluttua siitä, kun henkilö on saanut rokotuksen. Kansallinen koronarokotustodistus sisältää tiedot henkilön saamista koronarokotuksista. Tätä koronarokotustodistusta voidaan käyttää esimerkiksi rajanylitystilanteissa niissä EU-maissa, jotka hyväksyvät kansallisen todistuksen koronarokotuksista.

EU:n yhteinen koronatodistus

Heinäkuussa kansallisen todistuksen korvaa EU:n yhteinen koronatodistus, joka sisältää todistuksen koronarokotuksista, todistuksen negatiivisesta testituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronavirustaudista. Tämä laajempi koronatodistus hyväksytään kaikissa EU-maissa, kun EU-asetus sähköisestä koronatodistuksesta on tullut voimaan.

Todistukset saa Omakanta-palvelusta

Koronatodistuksen saa käyttöön Omakanta-palvelusta. Todistus on maksuton ja sen voi tulostaa paperille tai esittää suoraan omalta mobiililaitteeltaan. Koska kaikki eivät käytä tai pysty käyttämään Omakanta-palvelua, voi paperisen version todistuksesta saada myös rokotuksen antaneesta toimipaikasta.
 
Omakanta

Lisätietoja koronatodistuksesta (THL)
 

Lue lisää koronarokotteesta