Kaupunki ja hallinto
Kaupunki ja hallinto

Walk in -koronarokotuspäivät Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella

Walk in -rokotuspäiviä järjestetään Uudessakaupungissa Rokottamossa aina keskiviikkoisin klo 12-16.


Rokotuspäivään ei tarvitse varata aikaa etukäteen, vaan ilmoittautuminen tehdään saapumisen yhteydessä Kela-kortilla tai muulla henkilötodistuksella. Rokotustilaisuudessa tulee käyttää kasvomaskia ja huomioida turvavälit. Walk in -rokotuspäivissä jonotus tapahtuu ulkona, joten pukeuduthan sään vaatimalla tavalla. 


Voit tulla Walk in -rokotuspäivään: 
  • Jos haluat ottaa ensimmäisen koronarokotteen ja olet jo täyttänyt 12 vuotta.
  • Jos haluat ottaa toisen rokotteen ja ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kolme viikkoa.
  • Jos haluat ottaa kolmannen rokotteen ja toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme-neljä kuukautta ja olet yli 18-vuotias tai jos olet voimakkaasti immuunipuutteinen ja yli 12-vuotias.
  • Jos haluat ottaa neljännen rokotteen ja olet yli 12-vuotias sekä voimakkaasti immuunipuutteinen. Kolmannesta rokotteesta tulee olla kulunut kolme kuukautta.
  • Olet U-soten kuntalainen (Uusikaupunki, Kustavi, Vehmaa, Taivassalo, Pyhäranta), opiskelet alueen oppilaitoksessa tai oleskelusi täällä kestää pidempään kuin kaksi kuukautta.
Myös kaikkia annoksia annetaan myös ajanvarauksella. Ajan voi varata sähköisesti https://ajanvaraus.uusikaupunki.mediatri.fi/ tai soittamalla rokotelinjaan, p. 02 4612 517. Linja on ruuhkautunut, joten suosittelemme sähköisen ajanvarauspalvelun käyttöä!
Lisäämme jatkuvasti aikoja sähköisesti varattavaksi, joten tilanne muuttuu päivittäin.

Koronapassi on sama kuin EU:n koronatodistus ja se on mahdollista saada rokotetiedoista tai sairastetusta Covid-tartunnasta. Passi on tulostettavissa tai tallennettavissa esim. omaan kännykkään netistä Omakanta.fi -sivustolta henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla. Alaikäisen passi on mahdollista tulostaa joko huoltajan Omakanta-palvelusta Puolesta asioinnin kautta, mikäli alaikäinen on tietojen esittämisen huoltajalle sallinut, tai alaikäisen omasta Omakannasta, mikäli hänellä on tarkoituksenmukaiset pankkitunnukset. Mikäli Omakannan käyttö ei ole mahdollista tai syystä tai toisesta passin saaminen itsenäisesti estyy, voi todistuksen pyytää omalta terveysasemalta tai terveydenhuollon palvelujen yhteydessä lääkäriltä tai hoitajalta. Passin saamiseen terveydenhuollosta on hyvä varata muutama työpäivä. 

Lisätietoja Koronapassista löytyy muun muassa netistä Omakanta.fi -sivustolta.