Suomi
Varhaiskasvatuksen katuteatterijuhla Uudenkaupungin syntymäpäivänä
Varhaiskasvatus

Päiväkoti Merilintu

Päiväkoti Merilintu sijaitsee idyllisellä ja monimuotoisella Santtion alueella, meren äärellä. Välittömässä läheisyydessä on uimaranta, merenrannan luontopolku ja metsä. Kävelymatkan päässä on uimahalli, jäähalli, kirjasto, museo ym. kaupungin keskustan palvelut.

Kaikki päiväkodin toiminta tapahtuu, joka päivä, noin 10 lapsen pienryhmissä, jolloin on mahdollista lapsen yksilöllinen huomioiminen. Tällöin lasten käytössä myös ovat  avarammat toiminta- ja leikkitilat sekä sisällä, että ulkona.

Luonnon huomioiminen on osa arkipäiväämme. Lapsen omat havainnot, kokemukset ja oivaltaminen ovat tärkeitä. Ympäristöystävällisiä toimintoja lapset harjoittelevat mm. lajittelemalla jätteitä. Vietämme paljon ulkoiluaikaa lähimetsikössä.

Paikkoja: 54
Henkilökuntaa: 11

Ryhmät
  • Lounatuulissa on 21 yli kolmivuotiasta lasta
  • Pikku-pilvissä 12 alle kolmivuotiasta lasta
  • Poutapilvissä on 21 yli kolmivuotiasta lasta

Arvot

Merilinnun arvot piirustus
Lasten toiveiden kuunteleminen ja huomioiminen ovat meille tärkeäitä seikkoja. Lasten kiinnostuksen kohteet ohjaavat toimintaamme.
Merilinnun arvot piirustuksia
Huomioimme lapsia yksilöinä ja arvostamme ja kunnioitamme jokaisen lapsen ainutlaatuisuutta. Päivittäin lapset jaetaan pienryhmiin. Yhteistyö perheiden kanssa varmistaa lasten hyvinvoinnin.
Merilintujen kierrätys
Ekologinen elämäntapa on meille arkipäivää. Opetamme säästeliäisyyttä luonnonvarojen käyttössä sekä jätteiden lajittelua. Retkeilemme myös säännöllisesti lähiympäristössä.

Lähiympäristö

Päiväkotimme läheisyydessä sijaitsee meri luontopolkuineen ja uimarantoineen. 

Teemme sekä suunniteltuja, että spontaaneja retkiä meren läheisyyteen. Havainnoimme merta ja ympäröivää luontoa eri vuodenaikoina, tyynellä ja myrskyllä, sateessa ja päivänpaisteessa. Silloin tällöin otamme eväät mukaan ja syömme nauttien ihanista maisemista.

Merilinnun retki lähiympäristöön

Leikimme ja liikumme läheisessä leikkipuistossa ja viereisellä kentällä. Pururadan metsikössä rakennamme majoja ja seikkailemme muuten vaan!

Portaat luomuun
Portaat luomuun -ohjelma tarjoaa keittiöllemme työkalun luomun 
käytön lisäämiseen. Ohjelmassa tutustutaan luomuraaka-aineiden käyttöön ja edetään kohti luomuaterioita. Ohjelma kannustaa myös luomuraaka-aineiden hankintakanavien avaamiseen.

Ohjelman avulla keittiömme saa tietoa luomusta, luomuraaka-aineiden
hankinnasta ja käsittelystä keittiössä sekä esimerkkejä kuinka kertoa asiakkaalle luomuraaka-aineiden käyttötavoista.

Vihreä lippu

Meidän päiväkodissamme toimimme vihreän lipun periaatteiden mukaisesti. Osallistumme kaikki jätteiden lajitteluun. Paperille, seka- ja biojätteelle on joka ryhmässä omat astiansa.

Keräämme roskia päiväkodin ympäristöstä.Suunnittelemme lasten kanssa tulevia tempauksia ympäristöparlamentissa ja keskustelemme omasta vastuusta suhteessa luontoon ja lähiympäristöön.
Merilinnun päiväkodin Vihreä lippu

Harjoittelemme veden säästämistä käsienpesun yhteydessä. Askartelussa ja muussa luovassa touhussa hyödynnämme kierrätysmateriaaleja. Retkeilemme paljon monimuotoisessa lähiympäristössämme, jolloin emme tarvitse aina linja-autokuljetuksia.
Päiväkotimme henkilökunta on innostunutta, osaavaa ja monitaitoista. Meille on tärkeää kodinomainen ja lämmin ilmapiiri. Nauru ja iloinen puheensorina on meillä jokapäiväistä elämää. Koko henkilökunta on sitoutunut yhteisiin tavoitteisiin ja päämääriin.
Aukioloajat: 
Avoinna ma-pe 6.30-17.00
Käyntiosoite: 
Kihukuja 4 23500 Uusikaupunki
Lounatuulet
puh. 044 066 5506

Poutapilvet
puh. 050 463 7188

Pikkupilvet
puh. 050 420 5195

paivakoti.merilintu@uusikaupunki.fi

Taija Lammi
puh. 050 555 3372
taija.lammi@uusikaupunki.fi