Suomi
Varhaiskasvatuksen katuteatterijuhla Uudenkaupungin syntymäpäivänä
Varhaiskasvatus

Erityisvarhaiskasvatus

Mitä on erityisvarhaiskasvatus?

Erityispäivähoito on kunnallisen päivähoidon piirissä järjestettävää toimintaa, jonka tavoitteena on auttaa lasta ja perhettä silloin, kun lapsen kasvulle, kehitykselle ja oppimiselle tarvitaan erityistä tukea.

Erityistä hoitoa ja kasvatusta tarvitsevat lapset ovat päivähoidossa päiväkodeissa tai perhepäivähoidossa. Erityisvarhaiskasvatuksen tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa laadukasta varhaiskuntoutusta kasvussa ja kehityksessä tukea tarvitseville lapsille, sillä jokaisella lapsella on oikeus tasavertaiseen varhaiskasvatukseen. Mahdollisimman varhain havaittu tuen tarve edistää lapsen suotuisaa kehitystä ja kasvua.

Lapsen tarvitsema tuki suunnitellaan yhteistyössä vanhempien ja henkilökunnan sekä mahdollisten muiden asiantuntijoiden kanssa. Päivähoito tekee yhteistyötä esim. terveydenhoitajien, terveyskeskuspsykologin, sosiaalityöntekijöiden, musiikkiterapeutin, toimintaterapeutin, puheterapeutin, perheneuvolan ja lastenpsykiatrian poliklinikan sekä koulun kanssa.

Lähtökohtana suunnittelulle ovat lapsen vahvuudet.

Tukitoimet ovat päivähoidon tietoista tehostamista, suunnitelmallista päivittäisen ympäristön ja toiminnan arviointia ja muokkaamista lapsen tarpeiden mukaisesti.

Myllymäen päiväkoti

Greta Lahdenranta
puh. 050 597 1017
Alue: Myllymäen päiväkoti, ympärivuorokautinen osasto Lintukoto ja päiväkoti Lokki Joonatan sekä alueen perhepäivähoito.

Hakametsän päiväkoti

Henna Kiela
puh. 044 351 5790 
Alue: Hakametsän päiväkoti ja Seikowin päiväkoti sekä alueen perhepäivähoito.

Kalannin päiväkoti

Kirsi Hellsten
puh. 040 096 4123
Alue: Kalannin päiväkoti, Nonparelli ja ryhmis Satakieli sekä alueen perhepäivähoito.

Päiväkoti Satulinna

Taina Pusa
puh. 044 700 5420 
Alue: Satulinnan päiväkoti, Merilinnun päiväkoti sekä alueen perhepäivähoito.

Sähköposti: etunimi.sukunimi@uusikaupunki.fi