Ilmoittautuminen kouluun.

9.2.2024 16:07

Esiopetukseen ilmoittautuminen alkaa

Ilmoittautuminen esiopetukseen alkaa maanantaina 12.2.2024 ja päättyy sunnuntaina 18.2.2024. 

Perusopetuslain mukaan lasten on osallistuttava vuoden mittaiseen esiopetukseen vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista. Esiopetusta järjestetään Uudessakaupungissa kaikissa päiväkodeissa, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi. Esiopetusta järjestetään koulupäivinä 08.08.2024 -31.05.2025 välisenä aikana noin neljä tuntia päivässä ja vähintään 700 tuntia vuodessa.

Ilmoittautuminen esiopetukseen

Esiopetukseen ilmoittaudutaan täyttämällä sähköinen ilmoituslomake. Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi täydentävää varhaiskasvatusta, tulee täyttää myös varhaiskasvatushakemus. 

Myös jo tällä hetkellä päiväkodeissa olevien vuonna 2018 syntyneiden lasten osalta on täytettävä sekä esiopetuksen ilmoittautumislomake että varhaiskasvatushakemus. 

Jos et voi täyttää hakemusta sähköisesti, voit käyttää paperista lomaketta. Paperisen lomakkeen saa varhaiskasvatuspalveluista, päiväkodeista tai sen voi tulostaa varhaiskasvatuksen lomakkeet -sivustolta.

Kuljetus esiopetukseen 

Jos lapsi osallistuu vain esiopetukseen ja matka on yli 3 kilometriä, järjestämme tarvittaessa maksuttoman kuljetuksen esiopetuksen paikkaan ja takaisin. Hakemuksen esiopetuskuljetukseen voi tulostaa myös varhaiskasvatuksen lomakkeet -sivustolta. 

Hakemus tulee toimittaa varhaiskasvatuspalveluihin viimeistään esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä Tuula Dambergille.

Avainsanat