Risteilyt Isonkarin majakkasaarelle 1.-4.6.

Kertun lähtölaituri on kaupungin vierassatamassa "Pakkahuoneen takana", Pakkahuoneenkuja 2.

Image
Majakalta2.jpg

Risteilyt Isonkarin majakkasaarelle Uudestakaupungista.
Lähdöt: to 1.6., pe 2.6., la 3.6. ja su 4.6.
Uusikaupunki-Isokari klo 10.30- n. 12
Isokari-Uusikaupunki klo 16- n. 17.30

Hinnat: aikuiset 78 €,  lapset 4-12 v. 35 €,  lapset 0-3 v. maksutta.
Hinta sisältää edestakaiset merimatkat, opastetun saarikierroksen ja sisäänpääsyn majakkaan (kesto yht. noin 2 h) sekä lounaan, joka nautitaan Isossakarissa.
Huomioitavaa: Isossakarissa liikutaan epätasaisia kallioita ja polkuja pitkin, ja käveltävää satamasta majakalle ja ruokailuun on noin 1 km suuntaansa.
Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuminen ei valitettavasti onnistu saarella.
Vauva- ja taaperoikäisiä varten on hyvä ottaa kantoreppu mukaan.
Liput voi ostaa https://merikauppa.isokari.fi  Lippuja voi myös kysellä ja ostaa lähtöpäivänä laivasta.
Muutokset mahdollisia, tarkista ajantasaiset lähtöpäivät https://merikauppa.isokari.fi 


Risteilypäivän kulku
Risteilylle lähdetään klo 10.30 Uudenkaupungin vierassatamasta, joka sijaitsee tunnelmallisella kaupunginlahdella kaupungin keskustassa. Lahdella on näyttäviä huvivenesatamia, joiden ohi merimatka hiljalleen alkaa. Merimatkat taitetaan matkustaja-alus M/S Kertulla, jonka viihtyisissä ja lämpimissä sisätiloissa on kahvila (täydet anniskeluoikeudet) ja aurinkokannella runsaasti tilaa nauttia päivästä merellä. 

Jo matka saareen on elämys. Pääset näkemään sisäsaariston kaunista luontoa sekä rannattomana avautuvan Selkämeren nautiskellessasi matkasta vaikkapa pullakahvien tai huurteisen kera. Matkalla näkyy runsaasti lintuja ja merimerkkejä, ja opastus laivamatkan aikana tutustuttaa saaristoluontoon sekä saariston nähtävyyksiin. Merimatkan kesto on noin 1,5 h.

Perillä Isossakarissa: Satamasta alkavalla opastetulla kierroksella tutustutaan saaren luontoon, historiaan sekä tietysti itse majakkaan. Majakka on edelleen toiminnassa oleva merenkulun turvalaite, ja sisäänpääsy majakkaan tapahtuu ohjatusti. Päästäkseen ylös lyhtyhuoneeseen ihailemaan majakan linssistöä on kiivettävä lähes 180 porrasta, mutta torni on vaikuttava ilmestys kauniilta majakkakedoltakin katsottuna.

Risteilyn hintaan sisältyvä Kertun lounas tarjoillaan Isonkarin Kasarmiravintola Mainiossa. Yhteisen risteilyohjelman (opastettu saarikierros, vierailu majakassa, lounas) lisäksi ehdit rapsuttaa lampaita, pulahtaa uimaan ja nauttia pullakahvit idyllisellä kesäterassilla. Saaren kasvistossa, linnustossa, arkkitehtuurissa, sekä laivaliikenteessä saaren edustalla on paljon nähtävää ja omatoimista ihmeteltävää kaikenikäisille.

Tervetuloa risteilylle Isokarin majakkasaarelle!