Pöytä kahdelle -ääniteos pääkirjastossa

Uudenkaupungin pääkirjasto, Alinenkatu 36, 23500 Uusikaupunki

Kaksi ihmistä istuvat tuoleilla metsässä pyöreän pöydän äärellä silmät suljettuina. Molemmilla on kuulokkeet päässä.

Tule tutustumaan Pöytä kahdelle -äänitaideteokseen yksin tai ystävän kanssa Uudenkaupungin kirjastossa ke 15.11. (klo 14 alkaen) - ti 21.11. (klo 10 saakka). Ääniteosta kuunnellaan kuulokkeilla, joten siitä ei aiheudu häiriötä kirjaston normaalille käytölle.

Pöytä kahdelle -ääniteos

PÖYTÄ KAHDELLE on suunniteltu erityisesti kaksikkoja varten, olivatpa he sitten rakastavaisia tai ystäviä. Pöytä pyrkii innostamaan heitä tuntemaan läsnäoloa ja läheisyyttä toisiaan kohtaan. Teoksen voi kuitenkin kokea myös yksin, ja se tarjoaa mahdollisuuden heittäytyä mukaansatempaavaan musiikilliseen matkaan. Jokaisella kuuntelukerralla avautuu ainutlaatuinen sävellysten ja tehtävien yhdistelmä, joka ohjaa kävijät kohtaamaan itsensä ja toisensa käsillä olevassa hetkessä. "Pöytä kahdelle" hyödyntää sattumanvaraisesti arvottuja laulusäkeistöjä, joita yhdistelemällä syntyy yli puoli miljoonaa mahdollista musiikillista tarinaa.

Teoksen ydinaiheena on rakkaus ja kahden ihmisen kohtaaminen. Rakkauden teema kietoutuu lempeästi tarot-korttien ja äänitaiteen ympärille. Nämä kaksi taiteen muotoa yhdistyvät tavalla, joka herättää luovuuden ja luo välittömän yhteyden esiintyjän ja kokijan välille. "Pöytä kahdelle" esittää kuulijoille kysymyksiä ja mielikuvatehtäviä sekä arpoo musiikiksi sovitettuja tarot-kortteja. Nämä kortit heijastavat kokijoiden omia pohdintoja ja avaavat mahdollisuuden syvempään itsetuntemukseen.

Lisää tietoa Pöytä kahdelle -teoksen verkkosivuilta

Taiteilijat

Hilla Väyrynen on turkulainen taiteilija (s. 1985) ja teatterisäveltäjä-äänisuunnittelija, nukketeatteritaiteilija ja psykologian maisteriopiskelija. Sooloartistina hänet tunnetaan nimellä Tienhaara. Pöytä Kahdelle -teos on rakennettu Aark-residenssissä Korppoossa, jossa vietimme aikaa yhteensä noin 6kk. Teoksen toteutus on mahdollistunut Turun kaupungin avustuksella.

Hilla Väyrysen kotisivuille

Jaakko Autio (s. 1981) on alunperin Ylivieskasta kotoisin, mutta hän muutti Helsingistä Turkuun rakkauden perässä 2022. Hän on äänitaiteilija ja taiteen maisteri, jonka installaatioita on ollut esillä 2023 mm. Oulun, Mikkelin, Seinäjoen ja Joensuun taidemuseoissa. Äänitaiteen lisäksi Autio on työskennellyt 15 vuotta teatterin äänisuunnittelijana niin vapaalla kentällä kuin repertuaariteattereissa, Kouvolan, Kokkolan ja Helsingin kaupunginteattereissa. 

Jaakko Aution kotisivuille