Nainen, kukka, kivi - Sanna Halmeen ekspressionistisia maalauksia, piirroksia ja vähän muuta

Kulttuurikeskus Cruselli, Kulttuurikeskus Cruselli, Kullervontie 11 A, 23500 Uusikaupunki

Mainoskuva. Vasemmalla tekstiä: nainen, kukka, kivi. Sanna Halmeen Ekspressionistisia maalauksia, piirroksia ja vähän muuta. Oikealla puolella kuva ekspressiivisesta maalauksesta, joka esittää pyöreämuotoista naista.

Kulttuurikeskus Cruselli 17.10. - 10.11.2023

Nainen, kukka, kivi 

Sanna Halmeen
Ekspressionistisia maalauksia, piirroksia ja vähän muuta

Olen tuonut Crusellin näyttelytilaan kokonaisuuden, joka muodostuu ryhmistä maalauksia, piirroksia ja pieniä keramiikkaveistoksia. Kokonaisuutta rytmittävät linografiikkana käsinpainetut ”taidetapetit”, joissa yksi kuva toistuu tapettimaisesti lukuisia kertoja.

Crusellin näyttelytila on suuri, ja kyseisen rytmityksen vuoksi tilan saa haltuun paremmin.

Teemoina ovat ikiaikaiset asiat: kukoistus, olomassaolo, kuolema. Naiset kuvissa edustavat välillä kuvataiteen naisprototyyppejä, välillä hahmot ovat hiukan vinksallaan.
Kivi-piirroksissa mallina on toiminut yksi ja sama oikea kivi, jonka yksi sivuista on leikattu kiiltäväksi, paljastaen kiven sisäisen rakenteen.

Osa kuvistani paljastaa, osa peittää. Tyylini on ekspressiivinen; välillä puserrettu, välillä vapaa. Tunteet ovat teoksissa tärkeitä. Olen pyrkinyt käsittelemään elämisen riemua ja kauhua. 
Yhteistä teoksille on myös värin hallitsevuus.

Näyttelyni syntyvät pikkuhiljaa pitkän ajan kuluessa. Tämä näyttely on tehty juuri Crusellin tilaa silmällä pitäen.

Olen valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 2000 Satakunnan ammattikorkeakoulusta ja järjestänyt näyttelyitä ympäri Suomen. Edelliset näyttelyni olivat vuonna 2020 Mältinrannan studiossa Tampereella ja Poriginal-galleriassa Porissa.

Tervetuloa tutustumaan teoksiini!

 

Aukioloajat

ma-ke klo 10-16
to klo 10-18
pe klo 10-16

Lisäksi näyttely on avoinna Crusellissa järjestettävien konserttien, teatteriesitysten ym. tilaisuuksien väliajoilla.