Seniorineuvola Kompassi

Varsinais-Suomen hyvinvointialue huolehtii 1.1.2023 alkaen alueen asukkaiden sosiaali- ja terveyspalveluista. Oikeat ja ajankohtaiset tiedot terveyspalveluista löydät hyvinvointialueen sivuilta. Uudenkaupungin kaupunki ei vastaa tällä sivustolla olevien tietojen oikeellisuudesta.

Terveyttä ja tukea, tietoa ja turvaa

Kompassi on Uudenkaupungin ikäihmisten palveluiden palvelupiste, jonka maksuttomat palvelut on tarkoitettu kaikille ikääntyneille uusikaupunkilaisille.

Seniorineuvola toimii matalan kynnyksen arviointi-, ohjaus- ja neuvontapaikkana. Neuvolatoiminnan lähtökohtana on ennaltaehkäisevä työ ja tavoitteena on tukea ja edistää ikääntyneiden terveyttä, hyvinvointia sekä toimintakykyä. Tavoitteena on tukea ikääntyneitä sekä heidän omaisiaan, jotta ikääntyneiden arki omassa asuinympäristössä sujuisi mahdollisimman hyvin.

Kompassin toiminta

  • puhelinneuvonta ja -ohjaus
  • tietoa paikallisten palveluiden saannista ja käytöstä
  • tietoa, tukea ja ohjausta mieltäpainavissa asioissa, kuten terveys, yksinäisyys, perhesuhteet ym.
  • 70-vuotiaiden hyvinvointi- ja terveystarkastukset
  • Ikääntyneiden omaishoitajien hyvinvointi- ja terveystarkastukset
  • 75-vuotiaiden hyvinvointia edistävien kotikäyntien koordinointi

Omavalvontasuunnitelma

Omavalvonnan perusidea on palveluille laadittu kirjallinen suunnitelma, jonka avulla asiakkaan palveluissa esiintyvät epäkohdat ja palvelun onnistumisen kannalta epävarmat ja riskiä aiheuttavat tilanteet pystytään tunnistamaan, ehkäisemään ja korjaamaan nopeasti. Omavalvonta perustuu yksikössä toteutettavaan riskinhallintaan, jossa palveluprosesseja arvioidaan laadun ja asiakasturvallisuuden näkökulmasta. Tarkoituksena on ennaltaehkäistä riskien toteutuminen ja reagoida havaittuihin kriittisiin työvaiheisiin tai kehittämistä vaativiin asioihin suunnitelmallisesti ja nopeasti.

Omavalvontasuunnitelma on pidettävä julkisesti nähtävänä. Sen tarkoituksena on kertoa lukijalle, miten varmistetaan, että palvelu toteutetaan laadukkaasti ja asiakasturvallisesti. Omavalvontasuunnitelma kertoo myös sen, miten toimitaan, kun todetaan, että palvelu ei syystä tai toisesta toteudu sille asetettujen tavoitteiden mukaisesti tai asiakasturvallisuus uhkaa vaarantua. Omavalvonnan tavoitteena on, että henkilökunta arvioi koko ajan omaa toimintaansa, kuulee asiakkaita ja omaisia laatuun ja asiakasturvallisuuteen liittyvissä asioissa sekä ottaa asiakaspalautteen huomioon toiminnan kehittämisessä.