Varsinais-Suomen hyvinvointialue huolehtii 1.1.2023 alkaen alueen asukkaiden sosiaali- ja terveyspalveluista. Oikeat ja ajankohtaiset tiedot terveyspalveluista löydät hyvinvointialueen sivuilta. Uudenkaupungin kaupunki ei vastaa tällä sivustolla olevien tietojen oikeellisuudesta.

Asiakasohjaus sopii sinulle esimerkiksi silloin kun:

  • sinulla on paljon sairauksia ja niiden hoito ja tutkimukset vievät sinulta voimavaroja
  • tarvitset monia palveluja ja haluat, että ne muodostavat järkevän kokonaisuuden
  • tarvitset arkesi tueksi selkeän suunnitelman hoitoosi ja palveluihisi
  • sinulla on uusi elämäntilanne tai sairaus ja tarvitset sen tueksi hyvän suunnitelman ja palveluja
  • koet tarvitsevasi lisää tai erilaisia palveluja kuin sinulla nyt on.

Asiakasohjaus alkaa aina tämänhetkisen tilanteesi kartoituksella. Käyt yhdessä asiakasohjaajan kanssa läpi terveydentilasi, arkesi, verkostosi, käyttämäsi terveys-, sosiaali- ja muut palvelut sekä voimavarasi. Sen jälkeen laaditte yhdessä hoitosuunnitelman, johon kootaan kaikki tarvitsemasi palvelut ja hoito.

Hoitosuunnitelman tavoitteena on, että saat oikea-aikaisia, sujuvia ja juuri sinulle sopivia palveluja terveytesi ja arkesi tueksi. Asiakasohjaaja ottaa tarvittaessa luvallasi yhteyttä hoitoosi osallistuviin ja palveluitasi tarjoaviin tahoihin ja luo yhteistyössä heidän kanssaan sinulle sujuvan hoito- ja palvelukokonaisuuden. 

Miten asiakasohjaukseen pääsee?

Voit hakeutua asiakasohjaukseen itse tai jonkun asioitasi hoitavan ammattilaisen ohjaamana. Et tarvitse lähetettä. Asiakasohjausta tehdään aina suostumuksellasi ja yhdessä kanssasi.

Asiakasohjaajan vastaanotto on asiakkaalle ilmainen.

Uudenkaupungin terveyspalvelut tarjoavat asiakasohjauspalvelua tukenaan Tulevaisuuden SoTe-keskushankkeen osaprojekti -Henkilökohtaisen asiakasohjauspalvelun tuotannollinen pilotointi.