Suomi
Kaupunkisuunnittelu

Pumptrack-rata

Ajankohtaista

Pumptrack-rata lähti viikolla 35 torilta jälleen syyskiertueelleen, alkajaisiksi Pyhämaahan.
Rataan hankittiin nyt syksyllä muutama lisäosa, joilla siihen saatiin lisää pituutta ja vaihtelua. Nämä tulivat nyt ensimmäisen kerran käyttöön kiertueen myötä. Pyhämaasta rata siirrettiin sitten Lokalahdelle viikon 38 lopulla ja viikolla 41 Kalantiin. Kalannista pumptrack siirrettiinkin sitten jo varikolle talvisäilytykseen 6.11.2019 odottelemaan ensi kevättä.
Isot kiitokset kuuluvat rataan hankituista lisäosista Uudenkaupungin Rotary-klubille sekä myös hankintaan osallistuneille yrityskummeille. Kalannin Pankkitiellä maa-alueen radan käyttöön on näillä vierailluilla tarjonnut Lounaisrannikon Osuuspankki.

Pumtrack-radan purku on torilla alkanut.
Rata lähtee syksyn kierrokselle Pyhämaa-Lokalahti-Kalanti.

Uudenkaupungin Pumptrack-rata

Kooltaan rata on 16,36 m x 6,08 m ja se soveltuu ajettavaksi erilaisilla polkupyörillä sekä  lisäksi hyvin myös potku- ja rullalautailuun sekä rullaluisteluun.
Pumptrackilla ajettaessa on tärkeää vauhdin säätely ja ajolinjat, joten näiden perustaitojen on hyvä radalle mentäessä olla kunnossa. Muistathan käyttää kypärää!

Pumptrack-rata hankittiin kaupungille kesällä 2018 järjestetyn Demokatu-projektin kokeilun positiivisen tuloksen pohjalta ja sen pääasiallinen sijoituspaikka on torilla leikkipuiston läheisyydessä. Talveksi rata siirretään pois käytöstä.
Uudenkaupungin torilla järjestettävien suurempien tapahtumien (esimerkiksi kevät- ja syysmarkkinat) aikana rata on kiertueella ilahduttaen lapsia aina jonkin aikaa Kalannin, Lokalahden ja Pyhämaan keskustoissa. Kiertueen ajoista tiedotetaan erikseen.
 
Talven jälkeen Pumptrack pystytettiin jälleen torille 4.4.2019
Pumptrack lähti kierrokselleen. Tässä Lokalahdella leikkikentän vieressä 18.4.2019.
Kalannissa Pankkitien leikkipuiston vieressä 3.5.2019