Suomi
Asuminen ja ympäristö
Asuminen ja ympäristö

Vakka-Suomen Vesi

Jäteveden käsittely- ja puhdistuspalvelut tuottaa Vakka-Suomen Vesi liikelaitos

Vakka-Suomen Vesi on kokonaan Uudenkaupungin kaupungin omistama kunnallinen liikelaitos. Laitilan kaupungin ja Uudenkaupungin kaupungin välisen yhteistyösopimuksen mukaisesti johtosääntöön on kirjattu, että johtokuntaan kuuluu kuusi varsinaista jäsentä, joista kolme on Uudestakaupungista ja kolme Laitilasta. Puheenjohtaja on Uudestakaupungista ja varapuheenjohtaja Laitilasta.

Vakka-Suomen Veden toiminta-ajatus on jäteveden käsittelypalvelujen tuottaminen. Tehtävät hoidetaan liiketalousperiaatteiden mukaisesti viranomaisten edellyttämällä tavalla. 

Vakka-Suomen Vesi on jäteveden tukkupuhdistaja ja sillä on kaksi asiakasta, Uudenkaupungin Vesi ja Laitilan kaupunki. Puhdistuspalvelut tuotetaan Uudessakaupungissa Häpönniemen puhdistamolla. Puhdistuspalvelusta veloitettava maksu perustuu laitoksen asiakkailta vastaanottamaan jätevesimäärään. 

Vakka-Suomen Vesi operoi Häpönniemen puhdistamon lisäksi Laitilan ja Uudenkaupungin välistä siirtoviemäriä.

Henkilöstö ja hallinto

Liikelaitoksen henkilökunnan määrä on 3 henkilöä. Liikelaitoksen johto- ja toimistopalvelut ostetaan Uudenkaupungin Vedeltä. Talous- ja tietohallintopalvelut ostetaan Uudenkaupungin kaupungilta.

Verkosto

Vakka-Suomen Vesi liikelaitos operoi Laitilan ja Uudenkaupungin välistä siirtoviemäriä, jonka pituus on 36 km.
Käyntiosoite:
Nervanderinkatu 9, 23500 Uusikaupunki
Postiosoite:
Hallinto, Nervanderinkatu 9, 23500 Uusikaupunki
Vaihde: 02 8451 51
Faksi: 02 8451 5463
vesihuolto@uusikaupunki.fi