Suomi
Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskus

Demotila

Demotilassa esitellään uudenlaisia opetustiloja ja niiden kalusteita sekä laitteita. Myös sihy-suunnitelmia esitellään tilassa. Tilan idea on olla sivistys- ja hyvinvointikeskus pienoiskoossa. Siksi on tärkeää, että tilaa myös käytetään oppilaitosten, yritysten, seurojen, järjestöjen ja yhdistysten toimesta. Näin syntyvä uusi toimintakulttuuri mahdollistaa tulevan monitoimitalon uuden toimintamallin.

Tilan keskeinen tavoite on testata kalusteet ja laitteet huolellisella tutkimisella. Varsinaiset kalusteet ja laitteet tullaan hankkimaan vasta 2022, joten testaamiseen ja kehittämiseen on runsaasti aikaa.Tila on myös tärkeä koulutusympäristö. Oppilaat, opiskelijat ja henkilökunta yhdessä muiden käyttäjien kanssa tutustuvat uuteen toimintatapaan. 

Hyvin monet ovat jo käyttäneetkin demotilaa. Demotilan tiloissa on erittäin hyvä mahdollisuus järjestää laadukkaita kokous- ja koulutustapahtumia. Tilassa on uudenaikainen laitteisto esittämiseen sekä uusia laitteita hyödynnettäväksi eri tilanteissa mm. laser-leikkuri, 3D-tulostin ja VR-laseja (virtuaalinen todellisuus).

Tilan varauksia voi tiedustella:
Inkeri Parviainen 050-568 6231
 

Huomaa myös, että demotilassa on syyskuun 2020 ajan Turun yliopiston 100-vuotisnäyttely

Uusikaupunkilaisten lahjan korko näkyy Turun yliopiston 100-vuotisnäyttelyssä

Satavuotisjuhlaansa tänä vuonna viettävä Turun yliopisto muistaa juurensa. Suomen itsenäistymisen kynnyksellä käynnistyi varojenkeruu maailman ensimmäisen suomenkielisen yliopiston perustamiseksi. Uusikaupunkilaiset lahjoittivat nykyrahassa mitattuna lähes puoli miljoonaa euroa. Nyt niiden anti on nähtävillä Uudenkaupungin demotilassa.
Yhteensä 22 040 lahjoittajaa mahdollisti Turun yliopiston perustamisen. Keräyksessä merkillepantavaa on se, että lahjoituksia tekivät niin maanviljelijät, kauppiaat kuin yrityselämän edustajat. Lähes 80 uusikaupunkilaista antoi oman osuutensa, nykyrahassa mitattuna yhteensä 423 000 euroa.
Turun yliopiston 100-vuotisnäyttely on saapunut syyskuun ajaksi Uudenkaupungin demotilaan. Näyttely kertoo, miten merkittävä vaikutus lounaisen Suomen ja koko maailman kannalta lahjoituksilla on ollut.
Vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle -näyttelyssä esitellään tiedeyhteisön historiaa, turkulaista tieteellistä tutkimusta, opiskelijaelämää ja kampuksen näkymistä turkulaisessa katukuvassa. Näyttelyssä nostetaan esille myös turkulaisia tutkimustarinoita kuten hampaiden terveyttä edistävä Ksylitoli ja koulukiusaamiseen puuttuva KiVa-Koulu.
Näyttely vastaa myös kysymyksiin: Olivatko 1960-luvun turkulaiset opiskelijat yhtä radikaaleja kuin helsinkiläiset? Miksi Yliopistonkatu ei ole lähelläkään yliopistoa? Ketkä presidenteistämme ovat opiskelleet Turun yliopistossa? Mitä yliopiston rakennuksessa tehtiin sodan aikana?
 
Toimintaa demotilassa voi seurata myös instagramissa ja facebookissa  @demotila

Anna meille palautetta oheisen linkin tai QR-koodin kautta. 

https://forms.gle/JNeFo5jUjepw62YG

Palautetta Demotilasta pääset lukemaan osoitteesta: https://sites.google.com/edu.uki.fi/demotila-palaute
QR-koodi demotilan käyttäjäkyselyyn

Kuvia demotilasta

sisäkuva demosta.
sisäkuva demosta.
sisäkuva demosta.

Anna palautetta ja seuraa meitä

Seuraa meitä myös instagramissa ja facebookissa @demotila 
 

Anna meille palautetta oheisen linkin tai QR-koodin kautta: 
https://forms.gle/JNeFo5jUjepw62YG8


Palautetta Demotilasta pääset lukemaan osoitteesta: 
https://sites.google.com/edu.uki.fi/demotila-palaute

Demotila

Käyntiosoite: 
Pohjoistullikatu 11, 23500 Uusikaupunki