Suomi
Asuminen ja ympäristö
Asuminen ja ympäristö

Kiinteistöveroprojekti

Uudenkaupungin alueella toteutetaan vuoden 2019 keväästä alkaen kiinteistöveroprojektia.
Projektissa inventoidaan koko kunnan alueella olevat rakennukset, ajantasaistetaan rekisteritietoa sekä kerätään myös muuta kaupunkisuunnittelun ja rakennusvalvonnan kannalta tärkeää tietoa.
Uudenkaupungin rakennusrekisterissä on havaittu olevan vanhentunutta tietoa sekä jonkin verran puutteita. Projektilla tähdätään asukkaiden tasapuoliseen kohteluun, kun kaikki maksavat heille lain mukaan kuuluvan kiinteistöveron oikean suuruisena. Näin ollen myös liikaa maksavien kiinteistötiedot saadaan korjattua.
(Kaupunginhallitus päätti 12.11.2018 käynnistää kiinteistöveroprojektin.)

Maastokäynnit

Maastokäyntejä tehtiin jo syksyllä 2019 Vohdensaaren alueella. Kesäksi 2020 on kaupunki palkannut tehtävään kolme kesätyöntekijää ja maastokäynnit kiinteistöillä aloitettiin toukokuun alkupäivinä kunnan pohjoisosasta. Pyhämaan lisäksi on tämän kesän kuluessa tarkoitus käydä läpi kaikki saarikiinteistöt. Kiinteistön omistajan ei tarvitse olla paikalla tarkastuskäynnin aikana. Tarkastettavia kiinteistöjä on yhteensä noin 8500 kappaletta ja maastokäynnit on arvioitu saatavan tehdyksi kahden kesän aikana.
Tarkastustyön edistymistä ja mittaajien alueittaista liikkumista voi seurata Uudenkaupungin karttapalvelussa, jonne tiedot päivittyvät lähes reaaliaikaisesti.
Suora linkki kartalle https://bit.ly/2xWDgMj

Nettikysely

Tarkastustyön sujuvoittamiseksi toivomme, että mahdollisimman moni vastaisi nettikyselyyn. Näin tiedot siirtyvät suoraan sähköiseen järjestelmään.
Kyselyn täyttämisen avuksi on laadittu täyttöohjeet, joita kannattaa käyttää. Ohjeet ovat videona, omana nettisivuna ja pdf-tiedostona. (Linkit kyselyyn ja ohjeisiin sivun oikeassa laidassa.)
Kyselyyn voit vastata myös paperisella lomakkeella. Tämän sivun liitteistä saat tulostettua kyselylomakkeen.


 


Kyselyn ohjeet:
Linkki kyselyn ohjeet-sivulle >
Kyselyn täyttöohjeet (pdf) >


Kyselyn täyttöä opastetaan myös oheisella videolla. (Klikkaa videon käynnistämisen jälkeen alhaalta, oikealta video kokoruututilaan)


Yhteystiedot kiinteistöveroprojektiin:
Projektityöntekijä
puh. 040 620 6812 
(klo 8-12  ja 13-16)
kiinteistotiedot@uusikaupunki.fi

Ajankohtaista