Suomi
Asuminen ja ympäristö
Asuminen ja ympäristö

Kiinteistöveroprojekti

Uudenkaupungin alueella on toteutettu vuoden 2019 keväästä alkaen kiinteistöveroprojektia.
Projektissa inventoidaan koko kunnan alueella olevat rakennukset, ajantasaistetaan rekisteritietoa sekä kerätään myös muuta kaupunkisuunnittelun ja rakennusvalvonnan kannalta tärkeää tietoa.
Uudenkaupungin rakennusrekisterissä on havaittu olevan vanhentunutta tietoa sekä jonkin verran puutteita. Projektilla tähdätään asukkaiden tasapuoliseen kohteluun, kun kaikki maksavat heille lain mukaan kuuluvan kiinteistöveron oikean suuruisena. Näin ollen myös liikaa maksavien kiinteistötiedot saadaan korjattua.
(Kaupunginhallitus päätti 12.11.2018 käynnistää kiinteistöveroprojektin.)

Maastokäynnit

Rakennustietojen tarkistusmittaukset maastossa jatkuvat jälleen kesällä 2021 alkaen toukokuun alkupäivinä.
Maastokäyntejä tehtiin jo alustavasti syksyllä 2019 Vohdensaaren alueella ja kesäksi 2020 oli kaupunki palkannut tehtävään kolme kesätyöntekijää, jolloin kunnan pohjoisosa eli Pyhämaan alue käytiin läpi kokonaan.
Lisäksi saatiin tarkistettua iso osa saarikiinteistöistä. Tarkastettavia kiinteistöjä Uudessakaupungissa on yhteensä noin 8500 kappaletta.
 
Kiinteistön omistajan ei tarvitse olla paikalla tarkastuskäynnin aikana.
Tarkastustyön edistymistä ja mittaajien alueittaista liikkumista voi seurata Uudenkaupungin karttapalvelussa, jonne tiedot päivittyvät lähes reaaliaikaisesti.
Suora linkki kartalle https://bit.ly/2xWDgMj

Kiinteistöjen tietoja kerätään nettikyselyllä

Tarkastustyön sujuvoittamiseksi toivomme, että mahdollisimman moni vastaisi nettikyselyyn ja täyttäisi siellä kiinteistötietojen keräyslomakkeen. Näin tiedot siirtyvät suoraan sähköiseen järjestelmään.
Kyselyn täyttämisen avuksi on laadittu täyttöohjeet, joita kannattaa käyttää. Ohjeet ovat videona, omana nettisivuna ja pdf-tiedostona. (Linkit kyselyyn ja ohjeisiin sivun oikeassa laidassa.)
Kyselyyn voit vastata myös paperisella lomakkeella. Tämän sivun liitteistä saat tulostettua kyselylomakkeen.


 

Maastokäyntejä kesällä 2021

Rakennustietojen tarkistusmittaukset jatkuvat jälleen kesällä ja maastokäynnit alkavat toukokuun alkupäivinä.

Maastokäynnit päivittyvät kartalle

Maastokäyntien edistymistä alueittain voi seurata Uudenkaupungin karttapalvelussa, jonne tiedot päivittyvät lähes reaaliaikaisesti.


Nettikysely

Voit nopeuttaa kiinteistösi maastokäyntiä vastaamalla nettikyselyyn.

Kyselyn ohjeet:
Linkki kyselyn ohjeet-sivulle >
Kyselyn täyttöohjeet (pdf) >


Kyselyn täyttöä opastetaan myös oheisella videolla. (Klikkaa videon käynnistämisen jälkeen alhaalta, oikealta video kokoruututilaan)
Ohjevideon alussa kuvatun Kiinteistöveroprojektin nettisivun ulkoasua on hieman muutettu ja tietoja täydennetty videon laatimisen jälkeen.


Yhteystiedot kiinteistöveroprojektiin:
Projektityöntekijä
puh. 040 620 6812 
(klo 8-12  ja 13-16)
kiinteistotiedot@uusikaupunki.fi

Ajankohtaista