Suomi
Kaupunkisuunnittelu

Demokatu -projekti

Demokatu -projektin kokeiluosuus on saatu päätökseen! Kiitos kaikille osallistuneille. Projektin kyselytutkimukseen pääset vastaamaan alla olevasta linkistä. Kysely on auki 30.9. saakka. Lokakuussa järjestetään palautekeskustelut ja -työpajat. 
 
Loppukesällä Uudessakaupungissa testataan uusia ideoita keskustan kehittämiseksi. Konkreettisilla kokeiluilla pyritään löytämään ratkaisuja viihtyisyyden lisäämiseksi. Demokadun tavoitteena on osallistaa laaja kirjo kaupunkilaisia ja erilaisia sidosryhmiä suunnittelemaan ja testaamaan keskustan kaupunkitilaa. Tilat syntyvät vuoropuhelussa.

Esimerkiksi kadunpätkä voidaan testissä muokata viihtyisäksi kävelykaduksi sekä torille ja Rauhanpuistoon voidaan koota erilaisia oleskelutiloja ja aktiviteetteja. Asukkaat ja keskustan yrittäjät saavat omakohtaista kokemusta siitä, miten muutos voisi vaikuttaa keskustan elämään. Tavoitteena on synnyttää yhteinen kokemus, aina suunnittelusta lopputuloksen arviointiin saakka. 

Tulemme tälle sivulle kokoamaan tietoa projektin etenemisestä sekä kertomaan tulevista tapahtumista, kuten työpajat ja talkoot, projektiin liittyen.
Sateenvarjoja Alisenkadun yllä
Viitteitä Demokadun rakentumisesta voit pongata jo Rauhanpuistosta. Puistoon on talkoovoimin kasattu kankainen puumaja. Myös ensimmäiset riippukeinut on asennettu paikalleen.  Lisää on tulossa niin riippumattoja kuin muutakin kiinnostavaa. Pysy kuulolla. Lähes päivittäisiä kuulumisia voit seurata Uudessakaupungissa tapahtuu -Facebook-ryhmästä. Käytämme mm. seuraavia aihetunnisteita somessa: #demokatu #uusikaupunki #puistokumous #puistokaappaus

Tulevat talkoot ja avoimet työpajat

Osallistu verkossa

Ajankohtaista

Menneitä tapahtumia

Demokatu Uusikaupunki -projektia hallinnoi Ukipolis Oy, sen toteutuksesta vastaa Uudenkaupungin kaupunki ja hanketta tukee  Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka Leader-rahoituksella.  Mukaan keskusteluun ja suunnitteluun kutsutaan kaikki halukkaan! 

Ajankohtaista