Asuminen ja ympäristö
Asuminen ja ympäristö

Ukikyyti


Sivua päivitetään


Ukikyyti on nykyaikainen kutsupohjainen paikallisliikenteen palvelu Uudessakaupungissa, joka käynnistyy loppuvuoden 2021 aikana 6 kuukauden kokeilujaksolla.
Palvelun tarjoaa Uudenkaupungin kaupunki ja kutsuliikenteen tilaus- ja reititysjärjestelmän toimittaa Matkahuolto. Palvelun käynnistymisen ajankohta, tarkemmat ohjeet, pysäkit ja hinnat päivitetään sivulle myöhemmin.

Ukikyydin palvelualue kattaa Uudenkaupungin keskusta-alueen ja sen lähiympäristön. (Kartta alueesta)
Matkat tilataan etukäteen joko Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksella tai soittamalla asiakaspalvelunumeroon.
Matkan voi tilata välittömään tarpeeseen tai enintään viiden vuorokauden päähän.
Sovellus kertoo, onko kyytejä saatavilla haluamallesi matkalle. Saatavuus päivittyy tehtyjen tilausten ja vapaan kapasiteetin mukaan reaaliajassa.
Sovelluksella tilattu Ukikyyti maksetaan tilaamisen yhteydessä etukäteen sovellukseen tallennetulla maksutavalla (debit/credit-kortti tai Google/Apple pay). Soittamalla tilattu kyyti maksetaan autossa käteisellä tai maksukortilla.
Automaattinen reititysjärjestelmä yhdistää samaan suuntaan ja samaan aikaan kulkevia matkustajia  samoille reiteille, jotta autoilla voidaan kuljettaa mahdollisimman monia asiakkaita. Siksi Ukikyydin aikataulu ilmoitetaan aluksi joustavana.
Hyvissä ajoin ennen noutoaikaa saat tietää matkan tarkan noutojan, joka päivittyy reaaliajassa auton sijainnin perusteella. Saat myös ilmoituksen puhelimeesi, kun noutoaika on tarkentunut. Lisäksi voit seurata auton saapumista sovelluksen kartalla.

Linkit: