Suomi
Asuminen ja ympäristö
Asuminen ja ympäristö

Ohjeita markkina- ja torimyyjille

Autojen ajaminen markkina-alueelle ja pysäköinti

Autojen ajo markkina-alueelle on sallittua vain pystytystä varten klo 8 saakka ja purkua varten klo 15.30 alkaen. Muina aikoina autojen tuonti markkina-alueelle ilman järjestäjän lupaa on kielletty. Kauppiaiden pysäköintialueena ensisijaisesti Leijonapuiston P-alue kaupunginlahden rannalla. Mikäli em. alue ei ole käytettävissä, niin käytetään Pietolan pallokentän P-aluetta, osoite Viikaistenkatu 11 B.
Torin ja parkkialueiden sijainnin näet karttapalvelussa.

Sähkö

Sähkö on tilattava etukäteen. Järjestäjä asentaa sähköpääkeskukset, mutta jatkojohdot on myyjän huolehdittava itse. Maadoittamattomien jatkojohtojen käyttö on kielletty. Sähkömaksut: valovirta 8 €, voimavirta 3x16A -30 €. Hinnat sis. alv 24%.
Sähkö maksetaan torivalvojalle paikan päällä.

Paloturvallisuus

Avotulen teko ilman lupaa on kielletty. Yrittäjillä tulee olla riittävä alkusammutuskalusto; vähintään sammutin ja sammutuspeite. Myyntipisteessä saa olla nestekaasua enintään 25 kg. Varapulloja ei saa säilyttää myyntipisteessä. Nestekaasua varastoi ja myy Uudenkaupungin TB-Huolto Mika Markela, os. Ylinenkatu 6, puh. 02 842 6000 tai  044 342 6020.

Telttojen minimipainot/telttakoko

  • 2x2m vähintään 2 kpl 20 kg:n painoja tai 3 kpl 15 kg:n painoja
  • 4x4m vähintään 3 kpl 20 kg:n painoja tai 4 kpl 15 kg:n painoja
  • 4x8m vähintään 5 kpl 20 kg:n painoja tai 6 kpl 15 kg:n painoja

Painoina voi olla myös esim. iso vedellä täytetty kanisteri. Jos teltan voi kiinnittää luotettavasti esim. viereiseen tolppaan tai kiinteään betonipainoon, voidaan irtopainoja vähentää tarpeen mukaan. 
Telttojen kiinnityksessä voidaan käyttää myös maakiiloja. Huom! Luonnonkivet tms. ilman kiinnitystä olevat painoratkaisut eivät kelpaa.

Nimikyltti

Järjestäjä edellyttää, että jokaisella kauppiaalla on myyntipisteessään nimikyltti, josta ilmenee kauppiaan nimi ja kotipaikkakunta. Nimikyltin tulee olla vähintään A4-kokoinen, kyltti tulee laittaa näkyvälle paikalle.

Kiellettyjä tuotteita

Kaikki huumeaiheisten tuotteiden myynti (mm. tekstiilit, piiput, korut) on ehdottomasti kielletty. Lisäksi papattien ja muiden ilotulitetuotteiden myynti markkinoilla on ehdottomasti kielletty.

Teräaseet

Teräaseita myyvien kauppiaiden on suojattava tuotteet joko pleksillä tai muulla suojalla niin, ettei asiakas pääse käsiksi tuotteisiin ilman myyjän valvontaa.

Siivous

Myyjän tulee huolehtia myyntipaikkansa siivouksesta ennen poistumistaan lisälaskun uhalla.

Yleistä

Myyjä sitoutuu noudattamaan markkinajärjestäjän myös suullisia ohjeita/määräyksiä tapahtuman aikana.